Child pages
 • Lage et space
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

NB! Oppretting av space er kun forbeholdt de med nødvendige tilgangsrettigheter. Ta kontakt med orakeltjenesten for å opprette et nytt space.
 
Nå som du har sett hvordan menyene virker, er du klar for å starte med å legge til innhold i Confluence. La oss begynne med å legge inn et nytt space.

 1. Logg inn i Confluence, dersom du ikke er innlogget allerede, ved å klikke på 'Log In' linken oppe til høyre i skjermbildet.


 2. Høyreklikk på 'Dashboard' linken oppe til venstre i skjermbildet og åpne linken i et nytt nettleser-vindu.


  (tick) Tips: Gjør de resterende instruksene i det nye nettleser-vinduet.

 3. Ditt Confluence Dashboard vises i det nye vinduet. På venstre side i skjermbildet vises en liste over alle spaces. (Dette demonstrasjonsspacet vil være ett av disse spacene)


 4. Klikk på 'Create a space' linken, lokalisert under lista.


 5. Skjermbildet 'Create Space' vises.


 6. I 'Enter a Space Name' boksen skriver du inn navnet på det nye spacet. Du kan kanskje ønske å bruke navnet på avdelingen din (f.eks. 'IT', 'Økonomi' or 'Informasjonsavdelingen') eller et navn som identifiserer meningen med spacet (f.eks. 'Test Space').


 7. I 'Enter a Space Key' boksen taster du en forkortelse for spacet  (f.eks.. 'IT' or 'TEST').


 8. Under 'Who can use this space' vil alle avkryssningsboksene være valgt. Du trenger ikke å endre noen av disse på nåværende tidspunkt. For mer informasjon om tilgangsrettigheter til space, se dokumentasjon.


 9. Under 'Choose Theme', vil 'Default Theme' være valg. Behold denne foreløpig. For informasjon om Themes, se nærmere i dokumentasjonen.


 10. Klikk på 'OK' knappen, som er lokalisert på bunnen av skjermbildet.

 11. Hjemmesiden til ditt nye space vises.

Hva er et space?
Et space er et område i Confluence, som inneholder dine wiki-sider. Du kan tenke på hvert space som et del-space, eller mini nettsted, hver med sin egen hjemmeside.

Hvor mange spaces bør jeg lage?
Det avhenger av hvordan du planlegger å bruke Confluence. F.eks., dersom du ønsker å bruke Confluence som ditt intranett, ønsker du kanskje å bruke et space pr. avdeling. Dersom du ønsker å skrive teknisk dokumentasjon, ønsker du kanskje et space pr. produkt.


   

I denne hjelpesekvensen:

 • No labels