EVU-Kurs

Kunnskapsbasert praksis og organisering innen palliasjon

Foto Astrid Woodhouse

Start: 25.02.2019
Slutt: 30.06.2019
Søknadsfrist: 20.01.2019

Undervisningsform: Studium med fysiske og digitale samlinger
Sted for samlinger: Trondheim

Pris: 4000 Kr
Studiepoeng: 7,5
Emnekode: MDV6014

Det er dessverre for sent å søke på dette kurset. Du kan finne alternative kurs på våre nettsider.


Videreutdanningsemnet skal gi studentene kunnskap om kunnskapsbasert praksis og organisering innen palliasjon, ut fra en klinisk, kritisk og analytisk tilnærming. Målet er å tilegne seg verktøy for å kunne bidra til bedre diagnostikk, behandling og oppfølging av pasienter med avansert sykdom.

Kurset har et nært samarbeid med Kompetansesenter I lindrende behandling Midt-Norge, St. Olavs Hospital, European Palliative Care Research Centre (PRC), NTNU og Nasjonal kompetansetjeneste for sammensatte symptomlidelser (NKSL), St. Olavs Hospital.

Målgruppe

Helsepersonell som jobber med pasienter med palliative behov og som har teoretiske og kliniske forkunnskaper fra fagfeltet.

Innhold

Kurset vil gi inngående teoretisk og praktisk kjennskap til fagfeltet palliasjon. Kunnskapsbasert diagnostikk, behandling og oppfølging av ulike grupper pasienter med avansert sykdom vil være sentralt.

Kurset vil ta utgangspunkt i sykdomsforløpets ulike faser og belyse sentrale aspekter i palliasjon i disse fasene basert på aktuelle retningslinjer og litteratur. Kartlegging, klassifikasjon, prognostikk, symptomlindring, omsorg ved livets slutt, kommunikasjon, samhandling og organisering er sentrale tema. Videre vil studentene tilegne seg grunnleggende kunnskap om prinsippene for kunnskapsbasert medisin og praksis, og få en innføring i forskning innen palliasjon.

Opptakskrav

Studieretningen i smerte og palliasjon er et tverrfaglig studietilbud til søkere med bachelorgrad innen sykepleie, ergoterapi, fysioterapi, radiografi og vernepleie, eller fullført profesjonsstudium i medisin eller psykologi. Søkere med bachelorgrad i sosialfag eller masterutdanning innen klinisk ernæringsfysiologi (5-årig) og farmasi (3-2) kan tas opp etter individuell vurdering.

Anbefalte forkunnskaper

Det vil bli undervist på nivå C I henhold til "Nasjonalt handlingsprogram for palliasjon I kreftomsorgen". Det anbefales derfor både teoretisk og praktisk erfaring innen palliasjon.

Undervisning, eksamen og pensum

Tid og sted for undervisning

To samlinger på NTNU, Campus Øya, rom KS12, Kunnskapssenteret  i Trondheim:

  • Første samling: 25. - 26. februar 2019
  • Andre samling: 4. - 5. april 2019

Eksamensbeskrivelse

Muntlig eksamen. Studentene må ha godkjent av obligatoriske oppgaver (individuell og/eller gruppe) med muntlig presentasjon I samlingene før de kan gå opp til eksamen.

Pensumlitteratur/kursmateriell

Forslag til litteratur som dekker læringsmålene presenteres ved studiestart.

Annen informasjon

Prisinformasjon

Pris: 4000 Kr

Vi tar forbehold om mulig endring av kursavgiften.

Samarbeidspartnere

Videreutdanningsemnene tilbys i nært samarbeid med Nasjonal kompetansetjeneste for sammensatte symptomlidelser (NKSL), St. Olavs Hospital, Kompetansesenter i lindrende behandling, Midt-Norge og European Palliative Care Research Centre (PRC).

Fagansvarlig/Forelesere

Fakultet: Fakultet for medisin og helsevitenskap
Tora Skeidsvoll Solheim, Forsker/Overlege
Telefon: 72826544
Epost: toralang@ntnu.no
Anne Kvikstad, Førsteamanuensis II, NTNU Inst. for kreftforskning og molekylærmedisin
Telefon: 72826544
Epost: anne.kvikstad@ntnu.no

Kontakt

Bente Moslet, NTNU VIDERE
Telefon: 73 59 76 72
Epost: toralang@ntnu.no

Hold deg oppdatert

Nyhetsbrev fra NTNU VIDERE gir deg informasjon om videreutdanning og deltidsstudier.

Meld deg på nyhetsbrev