MBSR-MBCT Teacher Training - Kurs 2 - Kurs - Videreutdanning og deltidsstudier
MBSR-MBCT Teacher Training - Kurs 2
Fra kurssamling 2017. Foto Fartein Rudjord
Instruktørutdanning i oppmerksomt nærvær (mindfulness) som bygger videre på grunnkurset i oppmerksomt nærvær (trinn I).
Det er ikke bestemt når kurset skal gå neste gang. Tidspunktene som står oppgitt er tentative. Eksakte tidspunkt fastsettes seinere.
Søknadsfrist: 01.09.2020
Målgruppe:
Denne videreutdanningen er relevant for mange, og spesielt for:
Videreutdanningen henvender seg også til personer med etablert praksis innen oppmerksomt nærvær, som ønsker å lære hvordan de kan undervise MBSR/MBCT til andre.
Videreutdanningen godkjennes som 72 timers vedlikeholdsaktivitet for psykologer.Kursbeskrivelse:
Studiets innhold
Instruktørutdanningen er strukturert, men gir også mulighet for personlig uttrykk og kreativitet. Videreutdanningen gir studentene mulighet til å praktisere og integrere oppmerksomt nærvær i eget dagligliv, før man lærer å videreføre dette til andre.
- Se også studieplan for 2016/2017
Studentene vil lære og praktisere hovedøvelsene innen MBSR/MBCT (body scan, mindful bodywork based on gentle yoga, sitting meditation and walking meditation), samt hvordan man kan lære bort dette til andre. Videreutdanningen legger vekt på å gå dypere inn i egen meditasjonspraksis som grunnlag for å lære opp andre. Pensumet for åtte-ukers-kursene i MBSR og MBCT gjennomgås i detalj, og elementer fra de ukentlige øktene blir undervist i instruktørprogrammet.
Undervisningsform
Videreutdanningen gjennomføres i samarbeid med Institute for Mindfulness-Based Approaches (IMA) og undervisningen vil foregå på engelsk. Studiet er tilrettelagt som et deltidsstudium over tre semestre, med en forventet studieinnsats på ca. 13 timer pr. uke. Studiet er organisert som syv moduler:
- seks moduler à fire dager (torsdag til søndag)
- en modul à tre dager (fredag til søndag).
Samlingene er obligatorisk. Modul nr. en, fem og syv arrangeres på Kringler Gjestegård ved Gardermoen og overnatting på Kringler er obligatorisk i forbindelse med disse modulene. De andre modulene arrangeres på dagtid i Oslo.
Orienteringsseminar
For søkere til utdanningen avholdes det et orienteringsseminar, mest sannsynlig i oktober. Mer informasjon kommer.
Studiet tilbys i samarbeid med the Institute for Mindfulness-Based Approaches (IMA)
Kursavgift:
45000 Kr
Kursavgift info:
Studieavgiften for videreutdanningen er 45 000 NOK, delt inn i tre betalinger à 15 000 NOK som betales innen 15. januar og 1. september og igjen den 15. januar. I tillegg kommer semesteravgift per semester.
Som en del av undervisningen tredje semester skal hver student delta i minimum seks individuelle 50 minutters-økter med en mentor godkjent fra IMA. Kostnaden for disse timene er ikke inkludert i kursavgiften, det skal betales direkte til mentoren. Her må prisen avtales mellom student og mentor, ca. 5000 NOK for seks økter.
Kost og losji på Kringler Gjestegård for alle de tre modulene anslås å koste ca. 18 200 kr. til sammen for et enkeltrom. Kontakt Kringler for mer informasjon.
Fagansvarlig/Forelesere:
Gunvor Marie Dyrdal
Telefon: 61135423
Epost:
gunvor.dyrdal@ntnu.no
Bodil Framnes
Epost:
bodil.framnes@ntnu.no
Kontakt:
Kursform/Undervisning:
Samlingsbasert
Opptakskrav:
En bachelorgrad eller tilsvarende, et års relevant yrkespraksis (helse- og omsorgsfeltet, utdanning, ledelse, mentorvirksomhet, HR etc.), minimum 30 studiepoeng i oppmerksomt nærvær eller minst to års praksis i oppmerksomt nærvær.
I tillegg skal et essay og en questionnaire fylles ut og sendes til Gunvor Marie Dyrdal på epost innen søknadsfristens utløp, se fullstendig beskrivelse, tidsfrister og skjema med mer i engelsk versjon av denne siden (klikk på flagget øverst til høyre).
Mer informasjon:
Fakultet: Fakultet for medisin og helsevitenskap
Praktiske opplysninger:
Angrerett
Etter at du har fått tilbud om plass, gjelder angrerettloven (lovdata.no). Det betyr at du fritt kan trekke deg fra kurset innen 14 dager etter at du har fått tilbud om kursplass.Hvis du ikke benytter deg av angreretten innenfor fristen, og senere ønsker å trekke deg fra kurset, må kursavgiften betales i sin helhet. Hvis du ønsker å benytte deg av angreretten, må du gi oss skriftlig melding om dette på e-post til studier@gjovik.ntnu.no
Kursdetaljer
Startdato: 01.10.2020
Søknadsfrist: 01.09.2020
Kursavgift: 45000 Kr
Studiepoeng: 30
Emnekode:
Undervisningssted:
Gardermoen og Oslo
Arrangør:
NTNU i Gjøvik
Kurset er under planlegging.
Du kan ikke søke dette kurset ennå.
Hold deg oppdatert
Nyhetsbrev fra NTNU VIDERE gir deg informasjon om videreutdanning og deltidsstudier.