Videreutdanning, Trondheim

Barn og unges psykiske helse

Jente som løper

Emnene handler om å forstå og forbedre barn og unges psykiske helse, utviklingsmuligheter og omsorgssituasjon. Du kan ta ett eller flere emner og velge blant fire fordypningsområder.

Emnene kan søkes innpasset etter opptak i erfaringsbasert masterprogram i psykisk helse, studieretning barn og unges psykiske helse og barnevern.

Målgruppe

Fagpersoner som møter barn, unge og deres familier i ulike tjenester og arbeidssituasjoner, for eksempel:

• behandlere, miljøpersonell i spesialisttjenester, kommuner og institusjoner som primært arbeider med forebygging, endringsarbeid og behandling av barn, unge og familier.

Undervisningsform

Deltidsstudium med samlinger fortrinnsvis i Trondheim. All informasjon, kommunikasjon og læringsarbeid utenom samlingene foregår via NTNUs digitale læringsplattform.

Mange emner innebærer praktisering av metodikk og veiledning som du enten må organisere selv, eller som organiseres av RKBU Midt-Norge.

Prisen varierer fra emne til emne, se emnets nettside.

Hvordan søke opptak

Du søker opptak på emnets nettside. Liste over emnene som tilbys finner du nederst på siden.

Opptakskrav

1. Bachelor eller tilsvarende utdanning (180 studiepoeng) innenfor følgende fagområder: Barnevernpedagogikk, ergoterapi, barnehagelærer, lærer, sosionom, vernepleie, sykepleie, psykologi og medisin.

Søkere med annen type utdanning kan tas opp etter individuell vurdering.

2. Minst to års relevant yrkeserfaring etter endt bachelor i 100% stilling eller tilsvarende. Med dette menes arbeid i tilknytning til helse-, sosial- eller opplæringstjenester. Annen praksis kan godkjennes ut fra en individuell vurdering.

Det anbefales sterkt at du er i minst 50% relevant jobb under studiene.

Noen emner kan ha tilleggskrav for opptak - se emnets nettside.

Ønsker du å ta en mastergrad

Emnene kan søkes innpasset i erfaringsbasert mastergrad i psykisk helse, studieretning barn og unges psykiske helse og barnevern. Du må ha fått opptak til erfaringsbasert mastergrad i psykisk helse for å kunne søke om innpassing.

Studieveileder:
studieveileder@rkbu.ntnu.no

Administrativ kontaktperson:
Stine Stenhaug
E-post: videre@ntnu.no

Ansvarlig fagmiljø:
Regionalt kunnskapssenter for barn og unge - Psykisk helse og barnevern (RKBU Midt-Norge)

Les om betingelser for videreutdanning og praktisk informasjon knyttet til søknad og opptak, eksamen og livet som videreutdanningsstudent.

Hold deg oppdatert

Nyhetsbrev fra NTNU VIDERE gir deg informasjon om videreutdanning og deltidsstudier.