Humaniora-dagene kommet for å bli

Det var stappfulle hus på de fleste arrangementene da humanistene på Dragvoll tok for seg myter.

Responsen på Humaniora-dagene var over all forventning. Ved et par anledninger var frammøtet så stort at folk måtte avvises i døra. Bare på Gløshaugen var oppslutningen skuffende lav. - De fleste av oss her på HF-fakultetet er innstilt på å gjenta suksessen. Men et slikt arrangement er både dyrt og tidkrevende, så det kan ikke bli hvert år. Annet hvert år kan være passe, tror Brit Mæhlum, leder for Humaniora-dagene.

Glissent på Gløshaugen

Så godt som alle foredragene var godt besøkt, noen til dels stappfulle. Professor Jørn Sandnes hadde for eksempel selv problemer med å komme inn i Suhm-huset søndag formiddag, da han skulle snakke om Bjarkøyretten. I Hannah Ryggen-salen på Kunstindustrimuseet måtte det bæres inn ekstra stoler lørdag formiddag, og i kafeen på Studentbrygga var det trengsel på alle arrangementene. Det var det også på teateroppsetningene på Dragvoll.

Dårligst besøkt var de vitenskapsteoretiske og litterære foredragene i Rådssalen på Gløshaugen, med rundt 20-30 tilhørere på hvert arrangement. - Litt skuffende. Ingen skal si at vi ikke la alt til rette for dem, sier Brit Mæhlum. Glissent var det også i Storsalen under debatten om kunstnermyten, med rundt 150 tilhørere. Annonseringa fra Samfundets side var ikke helt tilstrekkelig, og det kan jo diskuteres om Storsalen egner seg for den type arrangementer.

Fin NTNU-profilering

Humaniora-dagene kostet HF-fakultetet 500 000 kroner. Vel anvendte penger, mener de fleste. Og stemningen for å gjenta suksessen, er absolutt til stede. Det søkes nå om penger for å få samlet foredragene i bokform.

- Jeg har inntrykk av at folk syntes det var gode og spennende foredrag, som levde opp til det fine programmet de hadde fått på forhånd. Mange har sagt at dette var en flott profilering av NTNU. Og mange har kommet bort til meg og takket i hånda for et kjempefint tiltak, forteller en sliten og fornøyd Brit Mæhlum - som også ble tildelt Adresseavisens hedersrose for sitt arbeid i humanioras tjeneste.
LISA OLSTAD



Hvem eier Myten?