Fornøyd med strategisk grunnlagsdokument

- Det strategiske grunnlagsdokumentet gir en status for hvor vi står i dag og trekker retningslinjer fremover, sier rektor Emil Spjøtvoll. Han er fornøyd med dokumentet, men synes først og fremst prosessen forut har vært viktig.

Grunnlagsdokumentet inneholder både Underdalsutvalget åtte punkter og NTNUs charterpunkt, men det nye er formuleringen av NTNUs verdigrunnlag, mål og strategier. Dokumentet ble vedtatt av Kollegiet på siste møtet før jul og vil foreligge som brosjyre i løpet av januar.

- Både Underdalsutvalgets innstilling og charteret hadde vi fra før, men det er nyttig å gjøre dem bedre kjent ute i miljøene, sier Spjøtvoll.

Det strategiske grunnlagsdokumentet er først og fremst et dokument som skal brukes internt, og Spjøtvoll håper formuleringene som står i strategidelen vil være med å skape trygghet i fagmiljøene.

- Der står det klart at NTNU skal ha et bredt fagtilbud og preges av kvalitet etter internasjonale kriterier i alle deler av virksomheten. Videre presiseres det at faglig mangfold er viktig, sier han. Også verdigrunnlaget tydeliggjør en ny retning mot samhandling, respekt og innsikt.

I måldelen angir de to første målpunktene tradisjonelle mål for et universitet og stadfester NTNUs spesielle rolle, mens punkt tre forplikter NTNU til å være et foregangsuniversitet når det gjelder samspill og samarbeid på tvers av disiplingrenser. De to siste punktene omhandler NTNUs samfunnsmessige utfordringer og nyttiggjøring av kvinners kompetanse.

- Både i målene og strategiene som er formulert, ligger det forpliktelser. Nå må vi planlegge tiltak for å nå de overordnede målene, sier Spjøtvoll som ser for seg en evaluering mot slutten av året, for å se hvor langt man har kommet på de ulike områdene.

- Arbeid på tiltakssiden er allerede godt i gang blant annet med de tverrfaglige programmene, ny rekrutteringspolitikk og mentorprosjekt for kvinner i ledelse, sier Spjøtvoll til Universitetsavisa.




KJERSTI T. MORSTØL