NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør
Anne Katharine Dahl

Teknisk ansvarlig: 
Kenneth Aar

 
Replikk                                        
Einar J. Aas, Professor
Institutt for fysikalsk
elektronikk, NTNU
Kjære Vigdis:
Gjenoppliv konsertene i Rådssalen i Hovedbygget!

For noen år siden hadde NTH en tradisjon med små konserter i Rådssalen i Hovedbygget. Fredager fra klokken 14 kunne ansatte og studenter nyte musikk i mange sjangre, til vederkvegelse og mental rensing. Det var alltid godt oppmøte på disse musikkbegivenheter. Nå har jo NTNU sitt «eget» MIT (Musikk-konservatoriet i Trondheim), og studenter og lærere derfra, i alle sjangre, kan sikkert overtales til å spille/synge for et velvillig og takknemlig publikum. Slike overskuddsfenomen har vi for få av i dagens NTNU-verden.

Jeg har tenkt å foreslå dette flere ganger, men grep tastaturet i dag, 8. desember, etter å ha lest «NTNU sponser TrondheimSolistene» i Adressa.

Universitetsdirektøren har klart å skrape sammen litt penger og andre ytelser til TrondheimSolistene. Og da er det vel bare naturlig å foreslå at de kan «øve seg» på NTNU-verdenen også?

Forøvrig har jeg en kommentar til Adressas innlegg i denne saken: må journalist Ole-Einar Andersen i sin «kritiske» journalistikk være så til de grader forutsigbar at han sier og skriver: «.. og er den [sponsoravtalen] et forsøk på å mykne inntrykket av et universitet som legger hovedvekten på kalde teknologiske fag?» Det må da være mulig, i et komfortabelt oppvarmet kontor, å komme opp med noe mer originalt enn en ryggmargsrefleks om «kald» teknologi, eller hva? C.P. Snows «The two Cultures» anbefales for de som ønsker innsikt i naturvitenskapsmenns og teknologers forhold til musikk.