NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør
Anne Katharine Dahl

Teknisk ansvarlig: 
Kenneth Aar

 
Mye for pengene

Samskipnaden har vedtatt en husleieøkning på 730 kroner måneden i familieleilighetene på Moholt studentby. En omfattende renovering gjennomføres.

Det var tidlig i vår at Velferdstinget ga grønt lys for en regulering av husleia. De 132 familieleilighetene i Hermann Krags vei viser tydelig behov for en renovering etter tretti års bruk. Nå vil de få en sårt tiltrengt ansiktsløfting, og regningen lyder på 20 millioner kroner, eller omkring 140.000 kroner for hver leilighet.

En husleieøkning på 25% dekker halvparten av kostnadene, den andre halvparten dekkes gjennom oppsparte midler.

Boligdirektør i Studentsamskipnaden, Hans Petter Hammernes, opplyser at beboerne kommer til å få mye for pengene. Samtlige leiligheter vil få skiftet kjøkkeninnredning, soverom vil bli utvidet med en sovenisje for barn og nye garderobeskap skal monteres. Badene får nytt badekar, og det legges flis på gulv og vegger. Modernisering skjer også gjennom opplegg for bruk av vaskemaskin og oppvaskmaskin. Opplegg for Internett hører med, likeså utstyr for nattsenkning av temperaturen. Elektrisk anlegg på bad og kjøkken oppgraderes, røykvarslere i serie kommer på plass, lysarmaturer skiftes. Gulvbelegg skal skiftes etter behov, og gulvvarme skal ordnes i de leilighetene som ikke mottar varme nedenfra. Det skal tettes rundt vinduer for å gjøre leilighetene mer varmeøkonomiske og dører, vinduer og listverk skal overflatebehandles.

- Renoveringsprogrammet startet med full gjennomgang av 870 hybler, nå følger 132 leiligheter, og vi venter at dette arbeidet vil være avsluttet i begynnelsen av august år 2000, sier Hans Petter Hammernes.


GEIR GJELSETH