NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør
Anne Katharine Dahl

Teknisk ansvarlig: 
Kenneth Aar

 
Høstjazz-festival

Den amerikanske bass- innovatøren Gary Peacock kommer til Trondheim Jazzfestival. Han har spilt med jazzstjerner som Keith Jarrett, Paul Bley, Bill Evans, Miles Davis og Ralph Towner. På «Blue Garden» lørdag 6. november har han med seg Marilyn Crispell på piano.

Framtidens jazzmusikere og sikre slagere spiller på høstjazzfest
tre dager til ende.

Musikkonservatoriet serverer stadig nye jazzmusikere og åpner Trondheim Jazzfestival torsdag 4. november.

Baramundi er først ut klokka 20.00 med sine lyriske jazzlåter. Så følger Trio Grande med standardlåter, Ed´s Ahead med sin rock&roll-funk-hip-hop-inspirert groovemusikk og til slutt The Lullaby League med groove-basert modaljazz. Bandene har et bredt musikalsk virkeområdet, og er framtidens norske jazzmusikere. Hold av kvelden til dette!

Jazzløft

Med til sammen 24 konserter og 132 musikere blir det jazztrøkk i Trondheim tre dager på rad på Royal Garden Hotell. Med internasjonale storheter er dette et jazzløft, hvor endelig også Trondheim nå kan skilte med sin egen årlige jazzfestival. I tillegg til musikere fra Musikkonservatoriet finner vi på listen Johansen Kvartett, Silje Neergaard Kvartett og begivenheten Marilyn Crispell/Gary Peacock (USA). Også duoen Tuck & Patti kommer til Trondheim. De er store på kontinentet med standards, covers og egne låter formidlet med en storartet gitarist. For ikke å nevne Jaga Jazzist som er et 12-manns band som springer ut av jazzklubben Blå i Oslo. Dette er et lekent show- og liveband og sikre publikumsfavoritter. Sjekk programmet, for her er det duket for mange jazzgleder.