NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør
Anne Katharine Dahl

Teknisk ansvarlig: 
Kenneth Aar

 
Debatt
Begrunnelse for sensur/klage
på karakterer

Vi som jobber på instituttene begynner nå å bli grundig lei av alle studentene som ber om begrunnelse for - eller klager på karakter. Det er vel og bra med begrunnelse - den kan gis skriftlig eller muntlig direkte til studenten. Men jeg oppfatter det faktisk som at studentene ber om begrunnelse for egen udugelighet.

Når de så har fått denne begrunnelsen - klager de på karakteren. Dette medfører et stort merarbeid og store kostnader, fordi det må oppnevnes 2 nye sensorer som skal ha betalt for jobben. Lang tid går det også. Det eneste studentene oppnår er at karakteren blir stadfestet eller at de risikerer å gå ned i karakter. Det er bare en mikroskopisk sjanse for at de får bedret karakteren.

Det virker som enkelte studenter lar det gå sport i å klage. Mens andre klager på strykkarakter i alle fagene de har vært oppe i. Hvorfor i all verden kan de ikke skjerpe seg gjennom hele semesteret, slik at oppnår en god karakter? Jeg begynner faktisk å lure på hvorfor de søker seg til universitetet, når de ikke engang er interessert i å gjøre det best mulig. 


Marianne Kjølås
Førstesekretær