UKA i rute

Uka 97 er like rundt hjørnet, og Studentersamfundet koker av ungdommelig skapervilje. De 1100 frivillige UKE-funkene skal nå for alvor omsette vyer og ideer til virkelighet. Det er en mye som skal klaffe, og forberedelsene til Norges største kulturarrangement er i full gang. uka2b

Synnøve Erdal er en av mange hundre studenter som frivillig tar et avbrekk i studiene for å dra UKA i gang. Og Synnesøves innsats er nødvendig. For uten det overskuddet UKA bringer, hadde ikke huset kunne leve resten av tida. Det koster å holde Nordens største studenthus åpent. Årets UKA kan ikke være dårligere enn sist, og da innbrakt arrangementet et et overskudd på 5.2 millioner. Akkurat det bekymrer ikke Synnøve som til daglig studerer teknisk design på tredje året. Hun er ikke noen veteran, verken som UKE-funksjonær eller som bruker av huset. Men nå når hun er personlig engasjert i forberedelsene til UKA, føler hun seg mer hjemme og velkommen her på huset.

I Bodegaen er alt i totalt kaos mens det bygges om.

Hvert UKA-år velges det ut en del av huset som skal pusses opp, og alle som har vært innom biblioteket, har sett hvordan forrige UKAs prosjekt beriket huset.

Med et budsjett på 1 million skal det legges skifer på alle gulv, man skal skifte ut klima-anlegget, og studentene skal gå til innkjøp av fullstedig nye møbler. Ikke siden 1963 har det vært så omfattende forandinger i Bodegaen som ble gravd fram under Samfundet av ivrige Bergstudentener i 1933. Lett hoderegning tilsier at Bodegan faktisk er 65 år gammel i år. Et aldri så lite jubileum altså. Samtidig som selve UKA som arrangement runder 80 år denne høsten.

Nede i kjelleren på Samfundet er det mørkt, opplyst av noen få lystkastere og det blafrende lyset fra et sveiseapparat. Bak et en av disse står Thorbjørn Hellum, berg-student på fjerde året. Når han ser oss og kameraet, slukker han for flammen og gliser mens han peker på en gedigen kloss av en bar rett ved siden av inngangen.

- Denne veier 12.5 tonn ! Er den ikke fantastisk ? Klossen er i sin helhet sponset av en tidligere NTH-student som nå driver eget firma i Larvik. Jeg tror nok alt arbeidet jeg har lagt ned i oppussingen i år, vil knytte meg til huset og Bodegaen for evig og alltid.


LARS KR. IVERSEN (TEKST OG FOTO)
flere nyheter

Forsiden