NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør
Anne Katharine Dahl

Redaktør:
Jan Erik Kaarø

Teknisk ansvarlig: 
Even Gran

 

folk i farta:

Enslig svale på Marin teknikk

Gro Sagli Baarholm (30),-post.doc. ved -Institutt for marine -konstruksjoner

Beryktede opptaksseremonier med bading i fiskeslo skremte ikke Gro Sagli Baarholm fra sivilingeniørstudiet på marin. I dag er hun eneste kvinnelige forsker ved Fakultet for marin teknikk.

Endelig har det kommet inn en kvinne i staben av vitenskapelige ansatte ved Fakultet for marin teknikk. Hun heter Gro Sagli Baarholm og er nylig tilsatt som post.doc. ved Institutt for marine konstruksjoner. Prosjektet går ut på å utvikle statistiske målemetoder for bølgekrefter, som skal brukes ved dimensjonering av skipsskrog. Gro syns det går greit å være enslig svale i forskermiljøet på marin og skryter uhemmet av arbeidsmiljøet.

- Det var faktisk derfor jeg valgte å begynne studiene her, forteller hun. - Jeg hadde lyst til å begynne ved NTH, men hadde ikke peiling på hvilken linje jeg skulle velge. Men så fikk jeg høre at det var så godt sosialt miljø på marin. Det ble avgjørende, og jeg har aldri angret! Vi ble ferdige i 1994, og til tross for geografisk spredning møtes vi fortsatt til årlige klassetreff.

Til sammen var det 16 jenter i studentkullet til Gro. Bare to av dem har satset på forskning.

- For mitt vedkommende ble også dette valget ganske tilfeldig. Jeg er ikke spesielt opptatt av å gjøre karriere og har ingen overordnede, langsiktige planer. Hovedsaken er å trives med det en holder på med.

Gro er aktiv i Trondheim kajakklubb, som for øvrig har svært mange akademikere på medlemslista. Ikke overraskende er Marinteknisk senter godt representert. Den kjæreste fritidssysselen om høsten er å jakte på hemmelige soppsteder. Jaktkameratene rekrutteres ofte fra jobb. Andre hobbyer, som strikking og hardangersøm, er hun foreløpig mer alene om.

synnøve ressem

synnove.ressem@adm.ntnu.no