360 kroner for å åpne ei dør
Mens de utenlandske konferansedeltagerne ventet på morrakaffe
og wienerbrød, måtte Bodil Wold fra Geografisk institutt
betale 360 kroner i "for tidlig"-gebyr for å få
hentet ut godsakene som stod klar på kantina. Det var ennå
en halvtime igjen til åpningstid.
Bodil Wold ved Geografisk institutt er sterkt
kritisk til gebyrpolitikken som føres av kantina på
Dragvoll. Hun mener at det er urimelig at det skal koste 360 kroner
å hente ut varer som som står klar, så lenge
de ansatte allerede er til stede og kunden kan bære varene
ut selv.
- At det er et gebyr er forståelig, men
360 kroner er etter min mening noe drøyt. Gebyret kan i
hvert fall ikke begrunnes med lønnsutgifter med mindre
det trengs femten kantineansatte for å få åpnet
døra, påpeker Wold. Hun er også kritisk til
at kantina ikke åpner før klokka ti.
- I løpet av de siste seks-sju årene
har åpningstida i kantina gradvis blitt flyttet til senere
tidspunkt, og når de på toppen ilegger slike "for
tidlig"-gebyr, synes jeg grensa er nådd, mener Bodil
Wold.
Vil forfølge saken. - Hvis noen trenger
betjening utenom kantinenes ordinære åpningstider,
tar vi normalt et gebyr. Gebyret er imidlertid først og
fremst myntet på de tilfellene der vi må sette inn
ekstra folk, opplyser ass. kantinesjef Pål Bratteli i SIT
Kafé. Han forstår at det kan virke urimelig med gebyr
i Bodil Wolds tilfelle, og vil forfølge saken. Bratteli
understreker imidlertid at det ikke er fritt fram bare man ser
at det "er folk på jobb i kantina".
- De fleste ansatte kommer på jobb før
åpningstid. Bakeren kommer for eksempel allerede klokka
seks. Men alle disse har sine ting å gjøre, og har
ikke mye tid å avse til kunder som kommer for å hente
varer, understreker kantinesjefen.
even gran
even.gran@adm.ntnu.no
|