Bill.mrk. «Tur i skog og mark»

Diplomstudent søker turkamerat for 150 dagers skitur fra Lindesnes til Nordkapp.

Per Ole Fremmersvik studerer elkraftteknikk. Men det kan ikke være stort i veien med hans egen kraft og teknikk heller: Etter jul, når han har fått fra seg diplomen, legger han ut på tur ? med ski og sekk, med telt og pulk, og med 150 dager i snøen foran seg. Drømmen er «Tur Noreg»: å gå Norge på langs, fra Lindesnes til Nordkapp eller Kirkenes, en strekning på rundt 2500 kilometer.

Men den kan realiseres bare hvis Fremmersvik får seg turfølge. Og det har han ennå ikke fått. Jeg har spurt kjentfolk og annonsert i Klubbavisa til NTHI. Mange går med drømmen, men ingen har så langt hatt mot og anledning, beklager han. skiloeper

Ingen verdensmester

Mellom fem og 15 personer legger visstnok årlig ut på denne strekningen. 100-120 dager skal være vanlig tidsforbruk, men Fremmersvik regner med 150. ? Vi må ha rom for dårlig vær, og tid til noen avstikkere underveis, mener han.

-Unnskyld, men det er da vanligvis ikke snø på Lindesnes?

-Nei, vi må nok gå på beina de første par dagene. Det kan være vi må siden også, hvis for eksempel styggvær gjør det uforsvarlig å gå i fjellet.

-Hva er det som driver et ungt menneske til å bruke nesten et sammenhengende halvår av sitt liv med planker på beina og 20 kilo på ryggen

-Jeg liker å slite fysisk, og det er mange fjellområder jeg ennå ikke har sett. Følelsen av å arbeide seg mot et mål og lykkes i det en driver med, kan vanskelig oppleves sterkere enn etter en vellykket turetappe. Vi vil garantert møte folk, dyr og natur som vil sette spor og gi minner en kan glede seg over. Jeg kan ikke huske en eneste tur jeg skulle ønske ugjort!, sier Fremmersvik.

Hva overnatting angår, satser han på åpne hytter og studentkoier, men først og fremst telt.

- Hva krever du av turfølget ditt?

- Normalt god form, det vil si å kunne bære 20 kilo på ryggen to mil i terrenget uten nevneverdige problemer. Samt vilje til å bruke tid på planlegging, og god evne til å motivere seg selv. Men jeg er ikke ute etter verdensmestere: Vi skal ikke gjennomføre for enhver pris. Varige belastningsskader eller forfrysninger er Tur Noreg så avgjort ikke verd. En amputert tur er også en tur, ikke et nederlag, understreker diplomstudent Per Ole Fremmersvik.

Ut på tur? Fremmersvik nås lettest via e-post (perfr.@stud. ntnu.no), på sin hybeltelefon (73 52 80 87), eller du kan ringe Studenthytta (72 56 19 65) og legge igjen beskjed.


LISA OLSTAD
LARS KR. IVERSEN (FOTO) 
Forsiden

flere nyheter