NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør
Anne Katharine Dahl

Redaktør:
Jan Erik Kaarø

Teknisk ansvarlig: 
Even Gran

 

på siden:

Relikvier

Jeg har det liggende på loftet, innpakket i plast. Det er stort, og det er blått. En trykksak-klassiker fra NTHs siste timer. Gjennomgangstemaet er rektor Emil Spjøtvoll som vandrer i Hovedbyggets korridorer og filosoferer over NTHs fremtid. Korridorpolitikk i bokstavelig forstand, men det hjalp dessverre lite. Budskapet ble kanskje for sterkt. - Det "Kim Il Sungeste" jeg har sett, er en kollegas kommentar til denne trykksaken.

Det påkostede heftet ble en av de siste krampetrekninger i kampen for et selvstendig NTH. Derfor er det så verdifullt for undertegnede, en svoren tilhenger av det gamle NTH og en uforbederlig nostalgiker.

Mitt hefte på loftet blir neppe så verdifullt og etterspurt som Donald Duck nummer 1, men at det blir etterspurt, er jeg overbevist om. Jeg tror nemlig vi står foran en bølge av NTH-nostalgi. Etter hvert som vi beveger oss inn i det nye århundret, vil alt som dateres til 1900-tallet, fortone seg som så mye bedre enn nåtiden. Når avgangskullene fra NTH fra 50-, 60- og 70-årene begynner å forberede seg på markering av NTHs hundreårsjubileum i 2010, vil vi se at NTH-dyrkingen vil anta proporsjoner som nærmer seg islamittisk fanatisme.

Med tanke på å gjøre god business på den kommende bølge av NTH-nostalgi, er det ikke bare Emils store blå jeg har gjemt på. Nei, jeg har klistremerker, penner, jakkenåler og diverse annet småsnacks med den gode gamle NTH-logoen. Til og med en serie studiekataloger som Gerd Bendiksvold har skrevet navnet mitt på, har jeg tatt vare på. Hovedvaktmester Trond Lauvsnes skrev så stilige plakater om hvorfor det ble flagget ved NTH, at jeg i sin tid ba om å få en slik. Den anser jeg som en av perlene i min samling av NTH-effekter.

Som antydet har jeg ikke tenkt å innrede et eget NTH-rom i min fremtidige pensjonistbolig, men konvertere samlingen til klingende mynt. Jubileumsdagen, 15. september 2010, skal jeg rigge meg til med egen salgsbod på plena foran Gamle Kjemi. Der vil det bli kø av snauskallede og hvithårede gamlinger som gladelig betaler 1750 kroner for en studieplan fra det året de begynte på Norges Tekniske Høgskole.

arne a.