NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør
Anne Katharine Dahl

Redaktør:
Jan Erik Kaarø

Teknisk ansvarlig: 
Even Gran

 

Alfakrøll:
- NTNU har Norges beste PC-avtale

Telehuset selger PC-er til NTNU-ansatte og studenter med tap

- NTNU har fått en av Norges beste PC-avtaler, sier Are Husby hos Telehuset. - En Compaq PC selger vi til en pris som er tre prosent lavere enn den nettoprisen vi selv betaler.


Are Husby hos Telehuset har nettopp levert nærmere 100 Compaq Armada 100S til byggstudenter ved NTNU.

Det høres unektelig merkelig ut at avtalen med Telenor/Telehuset innebærer at studenter og ansatte ved NTNU kan kjøpe PC til en pris som ligger under det forhandleren selv betaler for varen. Avtalen er utvilsomt god, men det er nok ikke slik at dataleverandøren taper på hvert salg. I dette tilfelle får Telehuset refundert differansen mellom egen innkjøpspris og pris til kunde fra Compaq. Vi vil tro at Compaq fortsatt sitter med en brukbar fortjeneste. Og det er utvilsomt ganske gunstig for en PC-leverandør å få levere maskiner til en så stor institusjon som NTNU.

6 000 kroner avslag. Avtalen betyr for eksempel at du kan handle den nye bærbare Compaq Armada 100S med 533 Mhz prosessor, 64 MB RAM, 6GB disk og aktiv skjerm til 14 000 kroner, mens prisen normalt vil være minst 20 000.

Telehuset (tlf. 73 84 50 00) holder til på Lade like ved KBS. Are Husby og Stian Heldahl er de to selgerne som har mest greie på NTNU-avtalen.

NTNU har også avtale med tre andre maskinleverandører: Ray Networks, Dell Computer og MIPS. Ray holder til i Granåsveien 1 på Moholt (tlf. 73 84 89 98), og kontaktperson er Raymond Solvang. EverCom er stasjonær-PC’en Ray forhandler, og Solvang kan fortelle at de selger nærmere 800 PC’er til NTNU-miljøet per år. I tillegg til EverCom selger firmaet bærbare Best og Toshiba til priser som kan konkurrere med Telehuset, sier Solvang.

Dell Computer har også et betydelig salg til NTNU-miljøet. Dell har ikke avdeling i Trondheim, men Hege Ofstad på telefon 67 11 68 23 vet alt om NTNU-avtalen.

Nærmere opplysninger om avtalene, kontaktpersoner etc får du via nettet: http://www.itea.ntnu.no/pc98-2000/

Kontaktperson ved NTNU når det gjelder rabattavtaler med leverandører, er Helge Mathiesen på telefon 98084.

NTNU har for øyeblikket ingen avtale når det gjelder Mac-utstyr. Se for øvrig http://www.ntnu.no/itea.info/mactorget/

Av Arne Asphjell