NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør

Teknisk ansvarlig:
Erik Prytz Reitan

 
Universitetsavisa

banker på hos

Torild Krogstad

Yrke: avdelingsingeniør ved Institutt for

kjemi, Rosenborg

Alder: 49

Sivilstatus: samboer, to barn

Bosted: Kuhaugen

- Jeg liker å drive med instrumenter, forteller Torild Krogstad. Og det er nettopp det hun gjør når hun er på jobb i andre etasje ved Institutt for kjemi på Rosenborg. - Jeg har ansvar for drift av to instrumenter som heter GC/MS og HPLC. Dessuten kjører jeg NMR-prøver for studenter og ansatte ved instituttet. Prøver kjørt på disse instrumentene gir oss informasjon om sammensetningen av forskjellige stoffer.

- Det er flere hovedfagsstudenter som trenger disse instrumentene, og det er min jobb å holde instrumentene i operativ stand og å kjøre prøver for de som ikke kan det selv. I tillegg kommer det en del prøver utenfra, forteller avdelingsingeniøren.

Det er ett og et halvt år siden Torild begynte å jobbe på Rosenborg. Før det var hun tolv år ved Institutt for bioteknologi på Gløshaugen. Der hadde hun også ansvar for flere instrumenter. Før NTH-tida var hun blant annet ingeniør ved Veterinærhøgskolen og jobbet i et par forskjellige stillinger ved Regionsykehuset i Trondheim.

- Hva gjør du når du ikke er på jobb?

- Tja. Jeg var mye med i korpsvirksomhet da døtrene mine holdt på med det. Nå er de så store at jeg ikke trenger å følge opp deres fritidsaktiviteter slik som før. Men jeg prøver å holde meg i form med å gå turer og gå på ski om vinteren. Stort sett i nærområdene rundt Trondheim.

- Hvilke planer har du for sommeren?

- Ingen store reiseplaner. Har vært i Syden noen somre, og på teltturer rundt omkring i Norden i mange ferier. I år ser det ut til at ferien går med til vedlikehold av hus og hage. Noen småturer regner jeg med det blir tid til, sier Torild Krogstad.

- Er det noe som opptar deg spesielt for tiden?

- Det er flere ting. Jeg er veldig opptatt av at man skal ha et godt miljø på jobben. Du er på jobb ganske stor del av livet ditt, og da må man trives. Jeg tilhører gruppen for teknisk personell ved NTNU, og vi er på en måte den «laveste» gruppen. Derfor er jeg opptatt av at vi skal stå sammen i saker som angår oss. Medbestemmelse av innholdet i arbeidsdagen er et stikkord, sier hun.

- Ser du fram til å flytte inn i Realfagbygget?

- Det blir på en måte som å komme hjem igjen. Jeg føler tross alt mest tilknytning til Gløshaugenmiljøet; det er kanskje ikke så rart siden jeg har jobbet der i så mange år. Jeg er mest teknisk interessert som person, og det er fortsatt forskjell på de gamle miljøene ved NTH og AVH, sier Torild, men legger til at det er OK å jobbe på Rosenborg.