innspill 

Austgulen

NTNU i samfunnet - på Trøndelag Teater

Akademikere lever sine liv med ryggen til samfunnet. Ytterst få forskere bidrar med sin kompetanse til samfunnsdebatten. Naturvitenskap og teknologi er fraværende i mediene, og NTNU er for lite synlig. Mistrøstige beskrivelser av status sendes i mange kanaler. Rett, galt, delvis rett? .....vi kan bli bedre.

Trondheim har fått et nytt praktbygg. Trøndelag Teater huser mange slags aktiviteter, og trønderne gjør til skamme mytene om sin treghet. Teateret summer av aktiviteter. Til høsten starter en møteserie i Theatercafeen som et samarbeid mellom Trøndelag Teater og NTNU. Aktuelle tema i samfunnsdebatten står på programmet. Våre folk skal bidra med sin kompetanse i paneldebatter. Vind, sol, gass og varme - «energikameratene» (og andre) vil tegne og fortelle i fri dressur. Genteknologiske spøkelser skal plukkes ned, fakta skal henges på kunnskapsknagger. Tro og overtro, tilbøyeligheter fra middelalder som er utdatert i 1998? Det vil bli utarbeidet kunstneriske innslag med relevans for kveldens tema. Både våre egne kunstneriske miljøer og staben ved teateret vil bidra. Bør Børson kommer en tur innom når fart og spenstighet det trønderske næringsliv legges under lupen. Regi? Fagmiljøene. Møteleder? Anne Grosvold - eller andre som evner å holde publikum i sin hule hånd. Du og jeg? Sitter på en plysjstol og drikker vin, hygger oss - samtidig med at den mentale horisont utvides. Intelligent underholdning med mulighet for påfyll annenhver fredagskveld.

Formidling er en forutsetning for at kunnskap skal kunne brukes. Samfunnet bør kunne forvente formidling av kunnskap som en del av «gjenytelsene» for universitetenes ressurstildelinger. Formidling bidrar til synlighet, både av innhold og aktør. Argumentene er mange....

To viktige samfunnsinstitusjoner har lagt sine mangfoldige ferdigheter i en skål. En potent, interessant blanding.

Universitet til nytte, teater til glede, kombinasjon til gavn? 

bilde20b
prorektor


forsida  nyheter  kronikk  innspill  kultur  debatt