NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet  
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør Kåre Kongsnes  

Teknisk ansvarlig:  
Erik Prytz Reitan

 
Orgut i mål for nedbemanning av sentraladministrasjonen:  

24 årsverk mindre  

Orgut reduserer antall administrative årsverk i NTNUs sentraladministrasjon fra 270 til 246. Dette gir i år en besparelse på rundt 4 millioner kroner.  

NTNUs sentraladministrasjon begynner å finne sin form etter Orgut-prosessen. Forhandlingene er sluttført, organisasjonskartet er tegnet, og samtlige ansatte skal ha fått klar beskjed om hvor deres framtidige arbeidsplass vil være. Prosessen har kostet, både økonomisk og menneskelig, og ingen vet ennå om dette blir så bra som det helst bør bli. Men ett mål er i alle fall oppnådd: Administrasjonen har krympet med akkurat de ti prosentene man hadde tenkt seg. 270 administrative årsverk for et drøyt år siden har i dag blitt til 243. Tallet skal i løpet av de nærmeste tre årene økes til 246, men større enn det skal det heller ikke bli, lover Orgut-ledelsen.  

I rene penger utgjør dette, i inneværende år, rundt 4 millioner kroner. Det er penger som skal direkte til instituttene og brukes til faglige aktiviteter.   

Gamle administrative enheter er lagt ned, og nye har oppstått i løpet av Orgut-prosessen. Noen mennesker er sendt ut til fakultetene og instituttene, noen belager seg nå på et «nytt liv» i en ny avdeling, mens andre fortsetter mer eller mindre i den vante tralten. Nedbemanningen har foregått på alle nivåer og har omfattet direktører så vel som kontorpersonale.  

En forutsetning for hele Orgut var at ingen skulle sies opp som resultat av prosessen. Den nedbemanningen som har funnet sted siden 1. januar i fjor, har derfor mye å gjøre med tilsettingsstoppen som ble innført omtrent samtidig. Den skal imidlertid ikke vare evig: Når all innplassering av eksisterende personale er på plass, og beslutningene er fattet om hvilken kompetanse som må tilføres NTNU etter omlegginga, er tida også inne til å vurdere om tilsettingsstoppen skal oppheves.  

Men flere enn de 246 administrative stillingene skal man ikke ha i overskuelig framtid. I løpet av året skal NTNU være helt ute av Teknostallen og på plass i Hovedbygget på Gløshaugen. Og der vil, om ikke annet, kubikk og kvadrat utgjøre et effektivt hinder mot ny oppsvulming. Det vil rett og slett ikke være plass til flere.  

Inntil videre har fakultetsadministrasjonene fått være noenlunde i fred, mens man konsentrerte seg om sentraladministrasjonen. På et senere tidspunkt vil også fakultetsadministrasjonene underlegges en Orgut-gransking.  

TEKST: LISA OLSTAD
   
Les også: Ingen kvinnelige seksjonssjefer?