NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør
Anne Katharine Dahl

Redaktør:
Tore Oksholen

Teknisk ansvarlig: 
Kenneth Aar

 

Pensjonistforening vil ha flere medlemmer
Publisert 09.03.2000

40-50 av NTNUs pensjonister møtes månedlig til prat og hygge. Men de har god plass til flere.

Klokka 14 presis den første tirsdagen i hver måned møtes et sted mellom 40 og 50 spreke pensjonister i personalkantina i Hovedbygget på Gløshaugen. De eldste er rundt åtti, de yngste rene ungdommer på noenogseksti. Noen har undervist, andre har snekret, gjort rent eller drevet med saksbehandling. Felles for dem alle er at de har sitt yrkesliv ved universitetet i Trondheim bak seg, eller at de er ektefeller av pensjonerte universitetsmedarbeidere. Og at de synes det er trivelig å møtes iblant.

Da er det kaffe, mat, utlodning, sang og prat rundt bordene. - Vi har omtrent 70 medlemmer nå. Men vi vil gjerne ha flere! sier pensjonistforeningens leder, Edvard Nilsen, som selv var elektriker på Driftsavdelinga før han gikk av med pensjon.

Ut på tur

Enhver pensjonistforening med respekt for seg selv arrangerer turer for sine medlemmer. Det gjør også denne. To ganger i året legger en buss ut på veiene, på subsidierte turer med inntil fem dagers varighet. - I mai skal vi for eksempel til Sverige, forteller Nilsen.

Trond Lauvsnes, Per Berge og Dolbjørg Olsen er enige om at pensjonistutflukten til St. Petersburg var usedvanlig vellykket.

Medlems-kontingenten er beskjeden: 100 kroner året. I tillegg gir NTL, LUHF og NTNU økonomiske tilskudd.

- Andre store bedrifter har jevnlige tilbud til sine pensjonister. Synes du NTNU gjør nok for sine, Nilsen-

- Egentlig gjøres det vel omtrent ingenting. Men det kan jo skyldes at vi har vært for lite frampå selv.

Hvorom allting er: Den som har lyst til å fylle pensjonisttilværelsen med litt ekstra, kan bare møte opp i personalkantina i Hovedbygget den første tirsdagen i måneden. Det er alltid en ledig stol.


LISA OLSTAD
KENNETH AAR (FOTO)