NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør
Anne Katharine Dahl

Redaktør:
Tore Oksholen

Teknisk ansvarlig: 
Kenneth Aar

 

Blåser liv i gammel tradisjon:

Fredagskonserter i Rådssalen

Universitetsdirektør tok professor på ordet. Utover våren kan vi derfor nyte både Schumann, Verdi, Reger, Brahms og Bartók som slutten på ei travel arbeidsuke.

I desember i fjor brukte professor Einar Aas Universitetsavisa til å utfordre universitetsdirektør Vigdis Moe Skarstein på det kulturelle området. «Gjenoppliv konsertene i Rådssalen!» var hans forslag. Direktøren var ikke snauere enn at hun tok den musikkglade professor på ordet, og denne fredagen braker det løs for første gang i dette årtusenet. Da framfører TrondheimSolistene Griegs strykekvartett nr. 1 i G-moll - som er en del av det Grieg-programmet de snart skal av gårde til Spania med.

Ytterligere tre fredager dette semesteret vil ansatte og studenter ved Musikkonservatoriet sørge for at universitetsansatte kan få en fin og rolig slutt på arbeidsuka. Vårprogrammet omfatter verker av både Schumann, Verdi, Reger, Brahms og Bartók, og er lagt opp med en snau times varighet hver gang.

Sangere og musikere fra konservatoriet gjør dette aldeles gratis og av sitt gode hjerte. Også musikalske krefter utenfor NTNU har henvendt seg til koordinator Bjørg Hagh og tilbudt seg å opptre.

For at også Dragvoll-befolkningen skal kunne dra nytte av dette tilbudet, blir det satt opp gratis buss derfra klokka 14.10.

- Hvis interessen er stor nok, kommer vi til å legge opp et konsertprogram for høstsemesteret også, lover Bjørg Hagh.