NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør

Teknisk ansvarlig:
Erik Prytz Reitan

 
Formidler studentjobber

Fra et 20 kvadratmeter stort kontor i hovedbygget på Gløshaugen skal fire studenter formidle kontakter mellom næringslivet og NTNU-studenter. Organisasjonen kaller seg Studconsult Norway, og daglig leder er marinstudenter Sondre Jacobsen.

Studconsult er egentlig et utenlandsk firma, og ble opprettet i Brussel i 1968. Først 20 år senere kom det til Norge, og i fjor ble det opprettet en avdeling ved NTNU i Trondheim. Hensikten med firmaet er at næringslivet kan melde behov for spesielle tjenester, og at Studconsult kan finne fram til studenter som kan gjøre jobben.

- Det er tre viktige poenger med en slik non-profit-organisasjon, sier Sondre Jacobsen:

- Studenten som tar jobben, tjener penger.
- Bedriften får utført en jobb for halve prisen av det en vanlig konsulentfirma ville ha tatt.
- Bedriften tjener i det lange løp på å få et godt rykte blant studentene.

Før Studconsult ved NTNU ble opprettet i fjor, var det bare to slike avdelinger i Norge, nemlig ved Handelshøgskolen og BI. De fleste oppdragene disse to avdelingene har hatt, har vært markedsundersøkelser, og kundene - blant dem store bedrifter i Norge - har vist at kundene har vært fornøyde. Et poeng har kanskje vært den lave prisen Studconsult tar.

- Vi som bedrift tar ikke sikte på å tjene penger. Det er den enkelte student som avtaler pris med oppdragsgiver. Deretter legger vi 40 prosent på toppen. Når arbeidsgiveravgift for hele beløpet er betalt, er det fint lite igjen. Hensikten er da heller ikke å tjene penger til Studconsult.

- Hensikten er å bli kjent med arbeidslivet, og å gjøre arbeidslivet kjent med oss studenter, sier daglig leder Sondre Jacobsen.