NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør

Teknisk ansvarlig:
Erik Prytz Reitan

 
Utsatt flytting av repro-personale

Personalet på Gløshaugen reprosentral får bli en måned til. 

Teknisk avdeling vedtok nylig at reprosentralen på Gløshaugen skal legges ned, og de ansatte der overflyttes til reprosentralen på Dragvoll. Det skulle skje allerede den 1. februar, og ga ikke de Gløshaugen-ansatte mange dagene å pakke ned virksomheten på. Langt mindre på å forberede seg mentalt på en stor personlig omstilling.

Etter drøftinger mellom Teknisk avdeling og fagforeningene ved NTNU, har man nå skjøvet flyttedatoen en måned fram i tid. Dermed består reprosentralen i Hovedbygget på Gløshaugen fram til 1. mars. Men da er det ugjenkallelig slutt.

Flyttingen er hovedsakelig grunngitt med plassbehov for annen virksomhet i Hovedbygget, og har i prinsippet ikke noe direkte å gjøre med den andre siden av «repro-saken» - en omorganisering av hele reprovirksomheten, som kan ende med fullstendig nedlegging av egne tjenester på området. På Kollegiets siste møte ba amanuensis Trond Andresen om at Kollegiet vurderer i hvilken grad NTNU kan utnytte egen reprokapasitet framfor å kjøpe tjenester utenfra. Han har også bedt om at Kollegiet vurderer klokskapen og økonomien i en del valg som hare vært gjort de siste par årene, der tjenester har vært flyttet fra reprosentralene til for eksempel Tapir. Universitetesdirektøren vil legge fram en orienteringssak på temaet, heter det i kollegiereferatet.
 

LISA OLSTAD