NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør

Teknisk ansvarlig:
Erik Prytz Reitan

 
- Spennende utvikling! 

NTNU-studentene Vegard Olsen (24), Andreas Ovedal (24) og Sture Leiknes (22) synes nettbasert undervisning høres spennende ut.
- Men det kan aldri erstatte universitetene! fastslår de.

De tre studiekameratene påpeker at fulltidsstudier består av langt mer enn å sitte foran en datamaskin hele dagen. Ikke minst betoner de det sosiale aspektet ved å gå på et universitet som NTNU.
- Hvordan skal man for eksempel kunne sjekke damer på Internett, spør Andreas, diplomstudent på Bygg.
- Arbeidsgiverne ønsker neppe å ansette folk som har tatt fulltidsstudier på Internett. Jeg tror de heller vil ha folk som kan ta seg en tur på byen, enn en gjeng «nerder». Man blir enfoldig av å sitte ved datamaskinen hele tiden, påpeker Vegard, nyutdannet sivilingeniør i bygg- og anleggsteknikk.
Men alle er enige i at nett-undervisning kan være et glimrende supplement, gjerne i forbindelse med påkrevd etter- og videreutdanning.
- På denne måten slipper man jo å bruke masse tid og penger for å delta i undervisningen, sier de.

Må tenke nytt

Studenttingleder Nina Kristoffersen (25) ser med glede på utviklingen av nye former for undervisning. Hun mener dagens metoder, med forelesninger i store auditorier, ikke harmonerer med arbeidslivet som venter etter studiene.
Heller ikke studenttinglederen har tro på utdanning via Internett for heltidsstuderende, rett og slett fordi unge studerende ønsker å ta del i det sosiale studentmiljøet og ha følelsen av tilhørighet. Likevel ser hun ikke bort fra at flere vil konsentrere seg om mindre studieenheter i årene fremover.
- Utviklingen er spennende. Men det er viktig at studentene selv er med på å bestemme retningen, sier hun.
Ved ANSA opplyser avdelingsleder Keeley Johansson at de det siste halve året har hatt enkelte forespørsler om studiemuligheter ved utenlandske nett-universiteter.

TEKST: TROND R: HAAKENSEN
 Les også: Utenlandske universiteter fester grepet om Norge