NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør
Anne Katharine Dahl

Redaktør:
Tore Oksholen

Teknisk ansvarlig: 
Kenneth Aar

 

God idé, Einar.
Konserter i Rådssalen skal bli!

Vigdis Moe Skarstein

I forrige nummer av Universitetsavisa utfordret professor Einar J. Aas universitetsdirektøren til å gjenopplive konsertene i Rådssalen i Hovedbygget på Gløshaugen. Jeg tar utfordringen. En god idé!

Det synes også flere faglig ansatte ved Musikkonservatoriet og lederen for Trondheimssolistene, Bjarne Fiskum.

Fiskum er positiv til tanken om konserter i Hovedbygget. Trondheimssolistene skal bl.a. på turné til Spania i mars. Kanskje kan de ha en smakebit av programmet hos oss før de drar.

Fra bl.a. Kåre Bjørkøy ved Musikkonservatoriet har vi også fått mange forslag til konserter. Jeg vil ikke røpe dem her foreløpig før vi ser hva vi får til -og så skal det vel ligge noen overraskelser i dette framover våren også! Men Musikkonservatoriet har det meste: kammermusikk, recitalprogrammer, opera -for å nevne noe. NTNU har innen egne rekker musikalske talenter innen mange genre, både profesjonelle og amatører. Kanskje kan vi også invitere noen utenfor egne rekker til å gi oss eller dele opplevelser med oss.

Så, Einar, du har utløst kreativitet og entusiasme både hos spennende kunstneriske fagmiljøer ved NTNU og hos universitetsdirektøren. I samarbeid går vi nå i gang med å planlegge. Rådssalen, og aulaen for den saks skyld, er en utmerket arena for konserter. Et fint sted å samle folk fra hele NTNU til felles opplevelser. I det som historisk sett er teknologiens hovedbygg ved NTNU -og som i seg selv er et kulturhistorisk monomentalbygg-? vil vi kunne samles om kunstneriske opplevelser med Håkon Blekens bilder som alt henger der -og med konserter av mange slags. Så følg med i nettavisen og andre oppslag.

Til slutt, omverdenens forsøk på å danne myter om de «kalde» teknologiske fag. At vi ved NTNU ikke tror på den myten, er i seg selv en strategi for å knuse den.