lan - låneregler for eksterne

Låne fra biblioteket - for eksterne brukere

NTNU Universitetsbiblioteket er et offentlig bibliotek. Det betyr at alle kan låne fra våre samlinger. Lån er gratis for alle og lånetiden er vanligvis fire uker.

Privatpersoner henvises til eget folkebibliotek for materiale NTNU UB ikke har. Bedrifter og institusjoner uten bibliotek kan på faglig grunnlag få innlån fra andre bibliotek. Dette er en tjeneste de må betale for. Det kan være egne regler for kommersielle virksomheter.

Låneinformasjon for studenter og ansatte ved NTNU og St. Olavs Hospital
 

Hvordan registrerer du deg som låner?

For å låne fra biblioteket må du registrere deg via vårt nettskjema eller ved personlig oppmøte på biblioteket. Gyldig legitimasjon og bostedsadresse må forevises vet et av våre bibliotek for å å lånekort.
 

Hva kan du låne fra biblioteket?

Det aller meste av bibliotekets fysiske samlinger er tilgjengelig for utlån. Tidsskrifter på papir kan vanligvis bare brukes i biblioteket. Digitale tidsskrifter og e-bøker er tilgjengelige fra PC-er i biblioteket.

Litteratursøk for eksterne

Bibliotekets låneregler og betingelser
 

Hvordan låner du fra biblioteket?

For å låne fra våre bibliotek må du være registrert som låner.

I Oria kan du søke etter trykte og digitale samlinger fra over hundre fag- og forskningsbibliotek i Norge. Velg fanen “Universitetsbiblioteket” hvis du vil søke i NTNU Universitetsbiblioteket sine samlinger. For å få tilgang til fulltekst av elektroniske artikler og bøker må du være på institusjonens IP-adresse.

  • Når du har funnet det du vil ha, kan du se hvilke bibliotek som har dokumentet under fanen ‘Plasseringer’ og hente det selv.

  • For å låne dokumenter i biblioteket bruker du låneautomatene. Hvis det ikke finnes låneautomater ved biblioteket, ta kontakt med personalet.

  • Du kan også bestille lån eller kopier ved å logge på i Oria. Merk at dette kan koste penger.
     

Fornye lån

Begrensninger på lån fra samlinger eller materialtyper fastsettes av det enkelte bibliotek. Lån kan vanligvis fornyes hvis dokumentet ikke er reservert for en annen låner. For eksterne lånere er maksimal utlånstid 90 dager.

Du kan fornye selv. Det gjør du ved å logge inn i Oria og gå til "Min konto".

Det kan være flere grunner til at du ikke får fornye selv. Ta i så fall kontakt med ditt lokale bibliotek.
 

Hvordan leverer du tilbake dokumenter?

Du kan levere lånte dokumenter på et hvilket som helst av NTNUs bibliotek. Bruk returautomat der det finnes, eller legg dokumenter i returkasse ved biblioteket.

Kontakt

Ta kontakt med biblioteket