Om aktivitetsmåleren

Om aktivitetsmåleren


Om aktivitetsmåleren

Aktivitetsmåleren skal brukes i 7 døgn fra den blir satt på. Vi er like interessert i stille aktivitet og ro som i fysisk aktivitet. Vi ber derfor om at du har på aktivitetsmåleren hele døgnet i 7 dager. Måleren festes rundt livet med strikkbåndet og bæres ca. ved hoftekammen. Dersom måleren er ubehagelig å ha på hoftekammen om natten, kan den sitte på et annet punkt rundt livet mens du sover.

Aktivitetsmåleren er ikke vanntett og tåler ikke vann (litt fuktighet kan gå). Ta derfor av måleren når du bader eller dusjer og ta den på igjen etterpå.

Aktivitetsmåleren er relativt kostbar, derfor ber vi deg ta godt vare på den (men du er ikke økonomisk ansvarlig for den). Når det har gått 7 døgn, ber vi om at du sender måleren tilbake i den ferdig-frankerte konvolutten du fikk med deg fra NTNU.

Ofte stilte spørsmål om aktivitetsmåleren

Ofte stilte spørsmål om aktivitetsmåleren

Ta på aktivitetsmåleren så raskt som mulig. Hvis det er gått en hel dag (eller flere), så forlenger du antall dager du går med måleren tilsvarende. Hvis det har gått kortere tid enn en dag uten måleren, så send inn måleren etter 7 dager som vanlig.

Ja, men ha helst måleren innenfor ytterplagget. Hvis du ikke har på noe ytterplagg (for eksempel om sommeren), så ha på aktivitetsmåleren allikevel.

Bilde av akselerometer

Akselerometer/aktivitetsmåler festet rundt livet på en person. foto.