Foredragsholdere Teknologidagene 2020

Foredragsholdere Teknologidagene 2020

Forsker-Fredric

Forsker-Fredric

Forsker-Fredric står på scenen

Frédéric «Forsker-Frederic» Lindboe er showmann hos Vitensenteret i Trondheim og skal være en av konferansierene under Teknologidagene 2020.

Han er utdannet sivilingeniør i nanoteknologi ved NTNU, men valgte å bli vitenskapsformidler da han mot slutten av studiet oppdaget at han foretrakk å vise frem realfag enn å faktisk jobbe med den selv.

På fritida er han fremdeles aktiv i kor på Studentersamfundet.


Nina Kotte

Nina Kotte

Profilbilde av Nina Kotte


Nina er utdannet musikkviter fra NTNU, men har jobbet i IT-bransjen og med IT-relaterte aktiviteter hele sin yrkeskarriere.

Hun var tidligere prosjektleder for Jenteprosjektet Ada som jobber for å rekruttere flere kvinner til IKT-studiene ved NTNU. Nå jobber hun som kommunikasjonsansvarlig for NTNU Digital.


Hege Krokås Borge

Hege Krokås Borge

Profilbilde Hege Krokås Borge

Hege er utdannet sivilingeniør i Kommunikasjonsteknologi med fordypning i digital økonomi. I dag jobber hun som IT-konsulent i Visma Consulting.

Da Hege studerte jobbet hun for Jenteprosjektet Ada, og har fremdeles et stort engasjement for å utdanne flere til IKT-bransjen. Under Teknologidagene skal Hege fortelle om sin reise fra deltaker i 2012 til arbeidslivet.


Simone Heggelund

Simone Heggelund

Profilbilde Simone Heggelund


Simone er utdannet sivilingeniør innen Produktutvikling og produksjon ved NTNU.

Etter å ha tilbragt ett år på en kunstskole i Paris ble hun inspirert til å kombinere ingeniørstudiene med noe kreativt, og sivilingeniørstudiet i Produktutvikling og produksjon viste seg da å være en ypperlig match.

I dag jobber hun som produktutvikler i Kongsberg Gruppen ASA, og interesserer seg for hvordan mangfold kan påvirke produktene og teknologiene vi velger å satse på.

 

 


Helge Dimmen

Helge Dimmen

Helge ble utdannet Sivilingeniør ved NTNUs Entreprenørskole i 2015.

Han arbeider som daglig leder i bedriften Dropracks som han selv var med å starte under studiet i 2014.

I dag selges produktene deres i Norge, Tyskland, Østerrike, Sveits, Australia og New Zealand.

 

 


Ntention

Ntention

Magnus og Moina fra Ntention står på en scene

Moina og Magnus møttes på Gløshaugen som studenter på Industriell økonomi og teknologiledelse. Siden har Magnus hoppet over på Entreprenørskolen og Moina på Industriell design. Ingen som kjenner dem vil kalle dem gode studenter.

Kanskje fordi mesteparten av tid og fokus har gått med til å å etablere og drifte selskapet Ntention, som har som mål å bygge det neste paradigmet av interaksjonssystemer.

Dog ingen gode studenter selv, sier de at det var miljøet, kompetansebredden og økosystemet på Gløshaugen som har gjort en slik unik reise mulig.

De skal snakke om teamet sitt og humoristisk betrakte hvordan en så forskjellig og sammensatt gjeng som i Ntention har vært avgjørende for å nå dit de har kommet i dag.


Ilan Dehli Villanger

Ilan Villanger

Profilbilde Ilan Villanger

Ilan er rådgiver og selvstendig næringsdrivende. Tidligere headhunter og karriererådgiver.

Ilan jobber i dag som prosjektleder i ForVei-prosjektet, som er spesialdesignede veiledningsaktiviteter rettet mot førsteårsstudenter.

Ilan omtaler seg selv som «Human gardener».


Emil Martens

Emil Martens

Profilbilde Emil Martens

Emil går andre tredje året ved sivilingeniør Kybernetikk og Robotikk og skal holde foredrag om studietilbudet på NTNU.

Han er gruppeleder i AscendNTNU som er et av de mange tekniske studentlagene her i Trondheim. De jobber med å utvikle autonome droner og konkurrerer i USA hvert år. Ellers bruker han mye tid på dans og han er med i bryggelaget til Omega, som er linjeforeningen til Kybernetikk og Robotikk og Elektronisk Systemdesign og Innovasjon.

Emil sier han trives veldig godt på NTNU her i Trondheim og er derfor alltid engasjert i å formidle om sitt universitet. 


Øyvind og Svanhilde

Øyvind og Svanhild

Profilbilde av Øyvind og Svanhild

Svanhild og Øyvind er begge sisteårs sivilingeniørstudenter på studieprogrammet Marin Teknikk ved NTNU, og jobber for tiden med sine masteroppgaver. Temaet de har valgt å fordype seg i er flytende soløyer, et spennende konsept som kan bidra til en karbonnøytral fremtid. Under teknologidagene vil de fortelle både om soløykonseptet de jobber med, og hvordan det er å studere ved NTNU i Trondheim.


Henrik og Amalie Propuls

Henrik og Amalie

Profilbilde av Amalie

Amalie og Henrik studerer fulltid som sivilingeniører på Elektrisk systemdesign og innovasjon og Produktutvikling og produksjon, mens de bygger en rakett med ca. 50 andre studenter i det frivillige studentprosjektet Propulse NTNU. Årets rakett Mjølnir skal være med i verdens største rakettkonkurranse for studenter i USA og nå en høyde nærmest mulig 10 000 m. Henrik er mekanisk leder, mens Amalie er prosjektleder.

Her setter de teori i praksis og får lært hele ingeniørløpet fra konsept og design, til produksjon, testing og sammenstilling.

Profilbilde av Henrik

"Jo lettere du designer en del, jo vanskeligere blir en annen - alt henger sammen i romfartsbransjen. Det er dette som gjør det utfordrende og gøy!" sier Henrik

"Dette er en fantastisk måte å supplere og lage knagger for teorikunnskapene du får i de første årene som sivilingeniørstudent" fullfører Amalie.

Christine Spiten


Christine Spiten

Profilbilde av Christine Spiten


På overflaten kan alle problemer virke umulige, men dykker vi ned i dem finnes det mange eksempler på at det nytter - og at VI er en viktig del av løsningen!

Christine forteller om sin reise som teknologigründer og havforkjemper, og om hvordan hun bruker teknologi som verktøy i møte med verdens største miljøproblem; plast i havet.