Videreutdanning, Gjøvik

Palliativ omsorg

Velkommen til studiestart 2019

Studiestart 26. august

Vi gleder oss til å møte dere mandag 26. august kl 09:00 i H-bygget, rom D201.

Første samling vil vi gjøre dere kjent med studiet, med campus Gjøvik og de verktøyene dere vil trenge som student hos oss.

Dersom du ikke møter ved studiestart, og ikke har fått innvilget godkjent fravær, vil du miste studieplassen din. Kontakt Studenttorget på e-post studier@gjovik.ntnu.no  hvis du ikke har anledning til komme.

Pensum

Fra starten er det to pensumbøker som er sentrale:

Kaasa, S; Loga, H (2016): Palliasjon, Gyldendal Akademiske
Rønsen, A; Jakobsen, R (2016); Å fullføre et liv, Gyldendal Akademiske

Akademika vil ha bokpakker klare til dere når dere kommer, hvis dere ikke har skaffet bøkene på forhånd.

Praktisk informasjon

Kom i gang som student

Studiestart og registrering:

Hva må du ordne de første dagene.

Adgangskort

Skaff adgangskort. Kortet fungerer som lånekort til biblioteket, adgangskort til rom og til utskrifter. Du tar bilde til adgangskort i fotoboksen utenfor atriet i A-bygget, hent adgangskortet ditt på IT-tjenesten.

Timeplaner

Finn din timeplan.

Bøker og pensum

Bøker får du kjøpt i bokhandelen Sit Gjøvik på campus. På Bokdagen i Fadderuka (dato kommer) kan du kjøpe brukte bøker. Pensum finner du i emnebeskrivelsen for hvert emne.

Tilrettelegging

Trenger du tilrettelegging? Se hvilke muligheter du har på NTNU

 

Fotografering til adgangskort

NB! Brukerkontoen din må være aktivert før du kan få adgangskort.bilde av fotoautomat

  1. Gå til Ametyst-bygget, ved inngangen står det en fotoautomat
  2. Logg inn med NTNU-bruker og passord
  3. Ta bilde og sett pinkode
  4. Gå til IT-tjenesten i kjelleren i Kobolt-bygget mellom 8-15 på hverdager. Husk gyldig legitimasjon!
  5. Kortet blir trykket opp ved oppmøte, bildet blir også kontrollert

Nyttig å vite

Studieliv

Studentsamskipnaden

Studensamskipnaden Sit er opptatt av å hjelpe deg til å trives som ny student. Trenger du noen å snakke med om store eller små utfordringer kan du kontakte Sit: radgiver.gjovik@sit.no eller studentprest anne.bolstad@ntnu.no. Sit tilbyr også gratis mestringskurs, og driver studenthybler, rådgivningstjeneste, helsetjeneste, barnehage m.m.

Buss/tog til og fra NTNU i Gjøvik

Parkering

Det er få parkeringsplasser på campus, det anbefales å gå, sykle eller bruke offentlig transport. Alle ansatte og studenter som ønsker å parkere på NTNU Gjøvik må registrere bilen sin i NTNUs bilnummerdatabase.

Kart over NTNU i Gjøvik

Last ned vår kart-app MazeMap | For Android (Google Play) | For iPhone (iTunes)

Om palliativ omsorg

Studiet i Palliativ omsorg – helhetlig lindring i livets sluttfase, er en tverr­faglig videre­utdanning for sykepleiere og andre med treårige helse- og sosialfaglige utdanninger. Dette er et fagområde i sterk utvikling både med hensyn til utdanning, fagutvikling, forskning og helsetjenesteutvikling. Omsorg for alvorlig syke og døende er et viktig satsingsområde i helsevesenet, og alvorlig syke og døende er en gruppe pasienter med pårørende hvor det forventes et utvidet tilbud i kommunene og spesialisthelsetjenesten. Det er et stort behov for kompetanse innen fagfeltet for å imøtekomme samfunnets behov for et godt helsetjenestetilbud for mennesker i livets sluttfase. Studiet har i tråd med hospicefilosofien fokus på helhetlig lindring i den avsluttende fasen av livet.


Opptakskrav

Utdanning på bachelornivå, samt minimum 2 års yrkeserfaring i omsorg for alvorlig syke og døende mennesker. Du søker opptak til studiet direkte til NTNU via lokal Søknadsweb, som åpner ca. 1. februar


Jobbmuligheter

Studiet kvalifiserer for arbeid i spesialiserte enheter for alvorlig syke og ­døende, både i sykehus, sykehjem og hjemme­basert omsorg.


Studiets oppbygging

Studiet i Palliativ omsorg – helhetlig lindring i livets sluttfase, er en tverr­faglig videre­utdanning for sykepleiere og andre med treårige helse- og sosialfaglige utdanninger. Samarbeid mellom ulike profesjoner og fagtradisjoner i møte med aktuelle problemstillinger står sentralt. Studiet kan inngå som en del av Master i klinisk sykepleie ved NTNU i Gjøvik


Studieveiledning

Ta gjerne kontakt med våre studieveiledere.

Fakta

Gradsnivå: Videreutdanning
Studieprogramkode: VPALLIATIV
Studiepoeng: 60
Undervisningsform: Deltid, 2 år

Fakultet for medisin og helsevitenskap
Institutt for helsevitenskap i Gjøvik

Sted: Gjøvik
Søknadsfrist: 15. april 2019

Informasjonen gjelder for inneværende studieår