Videreutdanning, Gjøvik

Oppmerksomt nærvær

Praktisk informasjon og fadderuke

Kom i gang som student

Studiestart og registrering:

Hva må du ordne de første dagene.

Adgangskort

Skaff adgangskort. Kortet fungerer som lånekort til biblioteket, adgangskort til rom og til utskrifter. Det blir tatt bilde til adgangskort i kjelleren i A-bygget de første ukene etter immatrikulering. Se oversikt nedenfor for tidspunkt.

Timeplaner

Finn din timeplan.

Bøker og pensum

Bøker får du kjøpt i bokhandelen Sit Gjøvik på campus. På Bokdagen 21. august kan du kjøpe brukte bøker. Pensum finner du i emnebeskrivelsen for hvert emne.

Tilrettelegging

Trenger du tilrettelegging? Se hvilke muligheter du har på NTNU

 

Fotografering til adgangskort

Ta med legitimasjon og møt opp på et tidspunkt som passer deg. Det kan bli litt kø de første dagene, så beregn god tid.

NB: Dersom du er på campus dagen før immatrikuleringen har du  mulighet til å unngå kø, det foregår fotografering onsdag 16. august fra kl. 13 til 19.

Fotograferingen foregår i rom A062, i kjelleren i A-bygget.

Onsdag 16. august

13.00 - 19.00

Fredag 18. august

09.00 - 15.00

Mandag 21. august

14.00 - 17.00

Tirsdag 22. august

13.00 - 16.00

Onsdag 23. august

14.00 - 17.00

Torsdag 24. august

14.00 - 17.00

 

Nyttig å vite

Studieliv

Studentsamskipnaden

Studensamskipnaden Sit er opptatt av å hjelpe deg til å trives som ny student. Trenger du noen å snakke med om store eller små utfordringer kan du kontakte Sit: radgiver.gjovik@sit.no eller studentprest anne.bolstad@ntnu.no. Sit tilbyr også gratis mestringskurs, og driver studenthybler, rådgivningstjeneste, helsetjeneste, barnehage m.m.

Buss/tog til og fra NTNU i Gjøvik

Parkering

Det er få parkeringsplasser på campus, det anbefales å gå, sykle eller bruke offentlig transport.

Kart over NTNU i Gjøvik

Last ned vår kart-app MazeMap | For Android (Google Play) | For iPhone (iTunes)

Bli med på Fadderuka

Fadderuka ved NTNU i Gjøvik varer fra 17. august til 26. august. Allerede første skoledag vil du som ny student få tildelt faddere og en faddergruppe.


 

Om oppmerksomt nærvær

Studiet gir en innføring i oppmerksomt nærvær med særlig fokus på Mindfulness-based Stress Reduction (MBSR) og Mindfulness-based cognitive therapy (MBCT). Videreutdanningen er utviklet for de som er villige til å engasjere seg i de prosessene som er grunnleggende for denne opplær­ingen, og som forstår nødvendigheten av å kroppsliggjøre mindfulness meditasjonspraksis i ens eget liv, før man prøver å lære det til andre. Studiet er en videreutdanning for blant annet helse- og sosialarbeidere, leger, psykologer, ledere og pedagoger.


Opptakskrav

Treårig fullført utdanning på høgskole-/universitetsnivå eller tilsvarende + ett (1) års relevant yrkespraksis (helse- og sosial, skole, ledelse, veiledning, HR, osv.)


Jobbmuligheter

Videreutdanningen er primært et tilbud til dem som er på et tidlig stadium i utviklingen av bruken av oppmerksomt nærvær i en jobbsammenheng, men den er også egnet for de som ønsker støtte til deres pågående utvikling på dette feltet. Læringsutbyttet fra studiet skal resultere i kunnskap og ferdigheter som kan brukes innen blant annet helse- og sosialarbeid, psykologi, lederskap og pedagogikk.


Studiets oppbygging

Studiet består av to emner á 15 studiepoeng. Til emnene er det knyttet arbeidskrav, og undervisning­en vil foregå på seks intensive samlinger á 3 dager med ca. seks ukers mellomrom.


Studieveiledning

Ta gjerne kontakt med våre studieveiledere.

Fakta

Fakta om studieprogrammet

Gradsnivå: Videreutdanning
Studieprogramkode: VNÆR
Studiepoeng: 30
Søknadskode:
Undervisningsform: Deltid 1 år

Fakultet for medisin og helsevitenskap
Institutt for helsevitenskap i Gjøvik

Sted: Gjøvik
Søknadsfrist: Neste oppstart er planlagt høsten 2018, det vil være mulig å søke fra februar 2018, med søknadsfrist 15. april.

Informasjonen gjelder for inneværende studieår