Om studieprogrammet - Technology Management - erfaringsbasert masterprogram (deltid)
Master of Technology Management
Master of Technology Management
Om studieprogrammet
Målgruppe
Studiet retter seg primært mot sivilingeniører, siviløkonomer og andre med fagutdanning på masternivå som ønsker å nå til topps i nåværende eller annen bedrift eller organisasjon. Vi har deltakere på mange nivå i bedriften - fra avdelingsledere, mellomledere, tekniske sjefer og fagansvarlige til direktører - og fra mange ulike bransjer og fagfelt i både privat og offentlig sektor. Felles for alle er at de ønsker å lære mer om hvordan teknologi og ny kunnskap kan forme fremtidens samfunn og bedrifter.
Den mangeartede bakgrunnen gjør at man kan utvikle spennende faglige og personlige nettverk mellom deltakerne på studiet.
Internasjonal og prestisjetung master
Technology Management er et masterprogram for kandidater med ledererfaring – en såkalt Executive Master. Det betyr at vi bare tar opp studenter med betydelig arbeidserfaring som ønsker å kombinere sitt arbeid med utdanning. I programmet møter du noen av de ypperste fagpersonene fra NTNU, NHH og våre internasjonale samarbeidspartnere, samt en svært kvalifisert deltagergruppe der alle har mastergrad fra før og flere års ledererfaring. Dette er det eneste studiet i Norge som retter seg mot strategisk ledelse innenfor et teknologiperspektiv.
Utdanningens innhold
Norsk næringsliv blir stadig mer avansert, komplekst og globalisert. Ledere trenger å se fremtidige muligheter gjennom å forstå teknologi i et strategisk perspektiv og ved å mobilisere menneskelige ressurser for å øke organisasjonens evne til vekst og innovasjon. Studiet skal gi deltakerne en slik forståelse gjennom å
- utnytte og utvikle varige faglige/personlige nettverk mellom studieprogrammets deltakere
- tilføre deltakerne det faglige beste fra NHH, NTNU og våre samarbeidspartnere ved topp-rangerte internasjonale universiteter
- gi deltakerne internasjonal erfaring og kontaktnett
>> Les erfaringer fra tidligere studenter
Oppbygning
Studiets første år (første og andre semester) er lagt opp som et sammenhengende deltidsstudium der alle deltakerne går gjennom samme fagdel (to kurs á 15 studiepoeng, undervist over seks samlinger). Det legges vekt på å skape et miljø der andres erfaringer og nettverksbygging er sentrale elementer. Antall deltakere er normalt begrenset til 30.
Tredje semester er internasjonalt og tilbringes enten på heltid ved et av lærestedene i utlandet, eller på deltid gjennom en fagpakke utarbeidet av NTNU i samarbeid med våre internasjonale partnere. Mange velger heltidsløsningen, men siden noen av våre kandidater underveis i studieløpet får nye jobber med mer ansvar, eller krav om tilstedeværelse i Norge av andre årsaker, tilbyr vi også en deltidsløsning. I fall du velger deltidsløsningen i semester 3 kan du fritt velge fag fra en liste som tilbys fra programmet. Disse fagene vil variere noe fra år til år, men skal oppfylle de samme krav til faglig spesialisering som de som velger å reise utenlands på heltid.
I fjerde semester skrives masteroppgaven. Det stimuleres til vitenskapelig publisering av masteroppgavene, og det er en klar ambisjon at programmet skal bidra til å knytte norske bedrifter i et tettere samarbeid med NHH, NTNU og våre internasjonale partnere om anvendt forskning.
En helhetlig studiemodell
Studiet representerer et helhetlig faglig-pedagogisk opplegg hvor studentene forutsettes å følge hverandre som samlet gruppe i undervisningen. Samlingene er obligatoriske og fritak for fag, prøve eller oppgave vil normalt ikke innfris. Det er også få muligheter for å få godkjent elementer fra andre studier som erstatning for kursene i MTM.
Studiet fører fram til graden Master of Technology Management fra NTNU.
Fagmiljø
Studieprogrammet er utviklet i nært samarbeid mellom NTNU og NHH. I tillegg samarbeider programmet med MIT Sloan, IFM Cambridge og NUS for på den måten å tilby ønskede spesialiseringer for programdeltakerne.
Fagstaben består av vitenskapelig ansatte ved NTNU og NHH. I tillegg benyttes inviterte gjesteforelesere fra næringsliv og akademia som bidragsytere i programmet.
Forelesere:
- Marte Daae-Quale Holmemo er førsteamanuensis ved Institutt for Industriell Økonomi og Teknologiledelse ved NTNU. Marte har lang praktisk og akademisk erfaring innen endringsledelse.
- Trond Bjørnenak er professor ved Institutt for foretaksøkonomi ved NHH. Bjørnenak forsker og underviser innen økonomisk styring av private og offentlige virksomheter.
- Monica Rydland er programdirektør ved NHH Executive og forsker på mellomledere og deres rolle i å øke organisasjoners endringskapasitet.
- Lasse Lien er professor i strategi ved institutt for strategi og ledelse ved NHH. Hans forskning er knyttet til hovedområdene strategisk analyse, forretningsstrategi og organisasjonsøkonomi.
- Tina Saebi er førsteamanuensis ved NHH. Saebi underviser og forsker innenfor forretningsmodeller, forretningsmodellinnovasjon og strategi.
- Øystein Gjerde er professor i finansiell økonomi ved NHH. Gjerde forsker og underviser innen finansiell analyse, budsjettering og operasjonsanalyse.
- Arild Aspelund er professor i Internasjonal markedsføring ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse. Aspelund forsker og underviser innen entreprenørskap, innovasjon og internasjonal handel.
- Terje Heskestad er førsteamanuensis ved Universitetet i Agder. Han er utdannet siviløkonom, høyere avdeling i Bedriftsøkonomi og dr. oecon. fra NHH. Hans doktorgradsavhandling omhandlet temaet regnskapsmessige avskrivninger og usikkerhet.
- Federico Lozano er, i tillegg til å være lektor ved Institutt for maskinteknikk og produksjon ved NTNU, entreprenør innen utdanningsfeltet og underviser i Design Thinking.
- Roger Sørheim er professor i entreprenørskap ved NTNU og leder av NTNUs Entreprenørskole og NORSI - den norske forskerskolen i innovasjon. Sørheim forsker på bedriftsetableringer og er spesielt interessert i finansiering av forretningsutvikling.
- Øyvind Bjørgum er førsteamanuensis ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU. Han forsker og underviser innenfor områdene entreprenørskap og innovasjon.
Faglig ansvarlig
Faglig ansvarlig
Studiet er et samarbeid mellom NTNU og NHH.
Ansvarlig ved NTNU:
Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse
Ansvarlig ved NHH:
NHH Executive
"Bånn gass" etter et halvt år ved MIT

"Bånn gass" etter et halvt år ved MIT
Det opplagte valget for han var Master of Management – MTM-studiet som inkluderer et lengre opphold ved MIT i Boston.
Blogg: Fikk ny innsikt ved et av verdens mest innovative tekniske miljøer
Fikk ny innsikt ved et av verdens mest innovative tekniske miljøer
Cecilie Bjelland tok et semester ved MIT Sloan i Boston. Les om hennes erfaringer med MTM og MIT.
Blogg: Toppet karrieren med master i teknologiledelse
Toppet karrieren med master i teknologiledelse
For Kjell Arne Jacobsen (58) ble lederutviklingsprogrammet MTM en gamechanger. Nå driver han eget selskap og nyter godt av et spennende internasjonalt nettverk.