Masterprogram / Sivilingeniør 5-årig, Trondheim

Produktutvikling og produksjon

– Studiemiljø

Studiebyen Trondheim

Trondheim har flere ganger blitt kåret til Norges beste studentby. En av grunnene til dette er de flere titalls studentorganisasjonene som finnes. Disse er med på å bidra til en variert og spennende studietilværelse.

Samfundet, UKA, ISFIT, Tekna og NTNUI er alle eksempler på samlesteder for engasjement, læring og trivsel. Her får de studenter som ønsker det også nyttig organisasjons- og arbeidserfaring.


Årlig ekskursjon

Hvert år reiser tredje klasse på studieprogrammet til utlandet på ekskursjon. Påsken 2016 gikk turen til et av verdens ledende industriland: Japan!

Tredjeklassinger på ekskursjon til Japan

Les reisebloggen Dypdykk i Tokyo!


Diplomseremoni

Når våren kommer går ett nytt kull ut dørene herifra og videre ut i arbeidslivet. Det feires med pomp og prakt, se bilder fra seremonien 2016 under.

 • Diplomseremoni 2016
 • Diplomseremoni 2016
 • Diplomseremoni 2016
 • Diplomseremoni 2016
 • Diplomseremoni 2016
 • Diplomseremoni 2016

Studieprogrammets linjeforening

Smørekoppen

På Studieprogram produktutvikling og produksjon er det rundt 110 studenter i hvert årskurs. Studentenes sosiale samlingspunkt er linjeforeningen Akademisk Forening Smørekoppen. Her skjer det noe hele tiden!

Grunnpilarene i Smørekoppen er Comitéene. Det er disse som står for mesteparten av den mer eller mindre organiserte virksomheten i foreningen. Dette innbefatter alt fra vedlikehold av stolte eiendeler og tradisjoner via festlige arrangementer til utgivelser av visebøker og turer til det store utland. Det anbefales å være med i opptil flere Comitéer.

Smørekoppens Comitéer:

 • Automotivet:

Tar hånd om DeSotoen, og kjører ved enkelte anledninger rundt med Styret. De liker å mekke og prate bil, og viser gjerne frem Kromprinsen på amcar-treff.

 • BadCom:

Arrangerer den årlige Badekarpadlingen. Der får førsteklassene anledning til å delta i den eldgamle trønderske tradisjonen med å krysse Nidelva i et badekar. Virkelig stilig.

 • BjørkelangenCom:

Tar hånd om Chlaenodiet og pleier vår lidenskap for tog som ikke går på strøm. Arrangerer bursdag for lokomotivet i fin stil, og smykker seg med ekstravagante titler.

 • Fader Herons Verksted:

Driver Smørekoppens verksted under kjelhuset. Der kan du mekke sykkel, egne oppfinnelser eller kanskje noe ganske annet. Smørekoppen Engineering, Gløshaugens svar på Reodor Felgen, ble nylig underlagt FHV.

 • Internasjonalt Vertskap:

Holder kontakten med våre artsfrender i øst. Int.Vert. inviterer svensker og finner til enkelte av Smørekoppens arrangementer og drar selv ut på representasjonsfester i det store Utland. (ADA, Cubanight, osb.)

 • Industrivinduet:

Er ansvarlige for kontakt med næringslivet. Vil kanskje også etter hvert være behjelpelig med sommerjobber. Jobber tett opp mot Styret i forbindelse med Torsdagsmøter, og ledes av VicePhormand.

 • KjellerCom:

Driver MaskinKjeller'n på Moholt, og selger billig alkohol til alle studentene. Som medlem får man anledning til å være bartender, noe som gjør at man befinner seg nærmere alkoholen enn de man serverer...

 • PhaestCom:

Arrangerer alle festene for Smørekoppen, og har kontroll på ølserveringen på Torsdags-møtene. Markerer seg ofte på Smøretevling/ølstafett, og er også privat en festglad gjeng.

 • RevyCom:

Lager årlig revy, og underholder (kanskje) på de store festene. Arrangerer Improkurs og mye spas ellers. Skuespillere, musikere, skribenter, teknikere, scenearbeidere, regissører og organisatorer – her skapes alt helt selv eller på andre måter.

 • SkiloopCom:

Står for planlegging og gjennomføring av Skiloopingen i Smørekollen. De får kreere hinderløypen i Smørekollen, og har et nært samarbeid med PunsjCom om Suppestasjonen.

 • Smore-WWW:

Skaper og vedlikeholder hjemmesidene og e-postlistene, og driver kanskje litt hacking? Hjemmesiden er under omarbeiding, og ikke veldig representativ for øyeblikket. Det vil den bli snart. Samarbeider informasjonsmessig med Styret.

Sosiale medier

Er du nysgjerrig på livet som student ved NTNU?

 Facebook  Facebook: NTNU neste stopp 

 Instagram: NTNUstudent

Følg studieprogrammet på

 

Følg Produktutvikling og produksjon på facebook

Ny student?

Les mer på linjeforeningen SmørekoppensLogo Smørekoppen
nettsider for nye studenter.

Kontakt med norsk industri

Studieprogrammet Produktutvikling og produksjon (PuP) og linjeforeningen Smørekoppen, har i samarbeid med norske bedrifter etablert Industrivinduet. Industrivinduet er et samarbeidsorgan som skal være en arena for kontakt mellom industri og studenter ved PuP. Les mer om Industrivinduet.

M-ord 2016

Smørekoppens avis til alle nye studenter ved produktutvikling og produksjon!

M-ord - avis fra linjeforeningen til alle nye studenter ved produktutvikling og produksjon