Om matteknologi

Bachelorprogram 3-årig

Om matteknologi

Matteknologi

Lær mer om nåværende og tidligere studenters erfaringer med studiet i denne 3-minutters videoen.

Matteknologi

Matteknologi er studiet for deg som vil vite mer om hvordan mat og drikkevarer er blitt til, og som ønsker å bidra til bærekraftig matproduksjon. 

Alle trenger mat og vann. I dette studiet får du kunnskapen som trengs til å sikre trygge og gode matvarer basert på god utnyttelse av naturressursene. Forbrukerne ønsker et rikt tilbud av velsmakende, sunne og trygge produkter. At produksjonen må være bærekraftig ligger i sakens natur: mat- og vannressursene må vernes. Matbransjen utvikles rask og faktorer som automatisering og digitalisering er og blir sentralt fremover.

Dette krever at matindustrien har evne til nytenking og innovasjon. Som matteknolog kan du bidra til å løse disse utfordringene

Dette lærer du
Bachelorstudiet i matteknologi gjør deg i stand til å gjennomføre gode faglige vurderinger og utviklingsarbeid som sikrer kvalitet og matvaretrygghet – i alle faser fra råstoff til ferdige matvarer. Du får mulighet til å fordype deg i matkjemi, mikrobiologi, prosessteknologi og produktutvikling. I tillegg får du kunnskap om våre fascinerende smakssanser, ernæring, konservering og trender innenfor mat. Gjennom fem måneders praksis får du arbeidserfaring som bidrar til å gjøre deg ettertraktet i arbeidsmarkedet.

Lurer du på hva en matteknolog gjør? Les om hva Veronica forsker på som doktorgradsstudent i matteknologi. 

Matteknologi

MATteknolog_Lab_Ølbrygging_Undervisning

Fakta om studieprogrammet

Fakta

Gradsnavn:
Bachelor i matteknologi
Studieprogramkode: MTMAT
Studiepoeng: 180
Studiekode: 194 346
Undervisningsform: Heltid

Fakultet for naturvitenskap
Institutt for bioteknologi og matvitenskap

Sted: Trondheim, Kalvskinnet
Søknadsfrist: 15. april