Bachelorprogram 3-årig

Matteknologi


Lær mer om nåværende og tidligere studenters erfaringer med studiet i denne 3-minutters videoen.

Velkommen til studiestart 2018

Tirsdag 14. august - Immatrikulering

Immatrikulering

NTNU i Trondheim tirsdag 14. august

Immatrikuleringen er obligatorisk. Som student ved Fakultet for naturvitenskap (NV) må du gi beskjed hvis du blir forhindret fra å møte. Meld fra til: studier@nv.ntnu.no

Onsdag 15. - fredag 17. august

Program for studiestart ved bachelorstudiet i matteknologi

Onsdag 15. august:

  • 09:00 - 11:00 Informasjonsmøte (felles for NVs bachelorutdanninger på Kalvskinnet/Øya)
    Sted: Sverres gate 12, Akrinn, Rom TBA001
  • 11:00 -  12:00 Lunsj m/ faddere
  • 12:00 - aktivitet på studieprogram (se program for studiestart)

Torsdag 16. august

Fredag 17. august

  • 09:00 - 15:00 Ekskursjon

Obligatoriske sikkerhetskurs

Se informasjon på nettsiden for sikkerhetskurs for førsteårsstudenter. Sikkerhetskurset er obligatorisk

Tid og sted: Torsdag 16. august kl.9:00 - 11:00 , Sted: Sverres gate 12, Akrinn, Rom TBA001.
Ditt studieprogram, MTMAT: https://www.ntnu.no/nv/om-oss/sikkerhetskurs/tidspkt

Nyttig å vite

Bli med på fadderuka

Studenter på bachelorstudiet i matteknologi (MTMAT) i Trondheim har anledning til å delta på fadderopplegg i regi av fadderordningen Quak.

Bli med på Fadderuka – det vil gi deg en enklere hverdag de første ukene i Trondheim. Alle nye studenter kan delta, og du blir kjent med dine medstudenter allerede første dag på NTNU.

Om matteknologi

Vet du hvorfor det er hull i noen oster og ikke i andre? Har du lurt på hvorfor popcorn popper? Vet du hva som er likheten mellom en flamingo og en laks? Visste du at mat smaker annerledes når du sitter oppe i et fly?

Matteknologi er studiet for deg som vil vite mer om hvordan mat og drikkevarer er blitt til, og som ønsker å bidra til bærekraftig matproduksjon. Gjennom kunnskap om blant annet produktutvikling, produksjon, matkjemi, ernæring og kvalitet står du godt rustet til å ta del i en mangfoldig matbransje ved fullført utdannelse.

Hos oss står studentaktive læringsformer sterkt. Du lærer å produsere blant annet ost, øl og røykelaks, og du får prøve deg som etterforsker i oppklaringen av et utbrudd med matforgiftning ved en restaurant. Ett semesters praksisutplassering i bedrift gir deg en god sammensetningen av teori og praksis, og bidrar til at du er ettertraktet i arbeidsmarkedet.


Opptakskrav

Generell studiekompetanse. Alternative veier er 2-årig teknisk fagskole eller 1-årig forkurs for ingeniørutdanning.

Opptaksrammen for studiet er 50 studenter og opptaksgrensen for studieåret 2017/18 var  44,0 poeng i ordinær kvote og 34,7 i førstegangsvitnemålskvoten.

OBS! Opptakskravene endres fra studieåret 2019-2020. Fra og med dette studieåret endres kravene fra "generell studiekompetanse" til realfagskrav (REALFA). 

Søknadsfristen er 15. april, og det er ett opptak i året. Du søker om opptak via Samordna Opptak.


Jobbmuligheter

Med en bachelorgrad i matteknologi kan du jobbe i matbransjen og tilhørende virksomheter. Matindustrien er Norges nest største industri, sektoren er i vekst og består av mer enn 2000 bedrifter og 50 000 ansatte.


Studiets oppbygging

Studiet går over tre år og starter med mye realfag som bygger opp under emnene i andre og tredje studieår der matrelaterte emner overtar. I vårsemesteret andre studieår er det fem måneders praksis i en matbedrift, forskningsinstitusjon eller mattilsyn.


Studieveiledning

Lurer du på noe om studieprogrammet eller har andre faglige spørsmål, ta gjerne kontakt med våre studieveiledere på e-post: studier@nv.ntnu.no

Fakta

Gradsnavn:
Bachelor i matteknologi
Studieprogramkode: MTMAT
Studiepoeng: 180
Studiekode: 194 346
Undervisningsform: Heltid

Fakultet for naturvitenskap
Institutt for bioteknologi og matvitenskap

Sted: Trondheim, Kalvskinnet
Søknadsfrist: 15. april

Bidra til kunnskap for en bedre verden

Uansett hvilken vei du velger, kan du være med på å løse store utfordringer i verden. NTNU prioriterer innsats og ressurser som kan hjelpe til med å realisere FNs 17 ambisiøse bærekraftsmål.