Marin teknikk

Masterprogram (Sivilingeniør) 5-årig, Trondheim

Marin teknikk

– Studiemiljø

Marin teknikk er kjent for sitt fantastiske studiemiljø. Som student hos oss vil du oppleve at det alltid er noe spennende og morsomt som skjer. De sosiale aktivitetene fører til sterke bånd innad på tvers av årskullene. På Tyholt er det alltid noen å hilse på i gangene eller å ta en kaffe med! 

Som ny marin student får du..

Som ny student ved Institutt for marin teknikk får du mye oppfølging fra dag én. Du vil bli en del av en faddergruppe, og får tildelt en fadder fra 2. klasse som vil passe godt på deg. Her er en filmsnutt fra Fadderordningen på marin i 2018Fadderuka gir deg en gylden mulighet til å bli kjent med dine medstudenter. Det blir grilling, volleyball, rebusløp, quiz, omvisning på Tyholt og i Trondheim, båttur, temafest og ikke minst arrangementer på vår egen kjeller Skipslogen. Mer informasjon om studiestart kommer når det nærmer seg.

Mannhullet

Hvert sivilingeniørstudium har en linjeforening, og marin teknikk sin linjeforening heter Mannhullet. Det er Mannhullet som er kjernen for alle sosiale aktiviteter for linjen, og som jobber for å opprettholde det sosiale miljøet. Mannhullet ble stiftet i 1917 og er den mest aktive linjeforeningen. De arrangerer fadderuker, skiregatta, gallaer, fester og quizkvelder. Du kan melde deg inn i en av Mannhullets undergrupper hvis du ønsker det. Undergruppene jobber for å tilby marinstudentene forskjellige fritidsaktiviteter. Du kan for eksempel synge av full hals med koret Tåkeluren. Du kan oppleve friluftsliv med turgruppen Coma. Bruke ettermiddager på å dra ut på sjøen med Mannhullets egen seilbåt Steinbiten og motorbåt Havfruen. Eller hva med å være skuespiller i Mannhullets egen revy?

Tåkeluren feirer 50 år

Studiebyen Trondheim (Krysspublisert IVT)

Studiebyen Trondheim

Trondheim har flere ganger blitt kåret til Norges beste studentby. En av grunnene til dette er de flere titalls studentorganisasjonene som finnes. Disse er med på å bidra til en variert og spennende studietilværelse.

Samfundet, UKA , ISFIT, Tekna og NTNUI er alle eksempler på samlesteder for engasjement, læring og trivsel. Her får de studenter som ønsker det også nyttig organisasjons- og arbeidserfaring.

 


Karusell Studiemiljø

 • Gløshaugen i Nordlys
  NTNU Gløshaugen
 • Pstereo-festivalen
  Pstereo
 • Realfagbygget NTNU Gløshaugen Trondheim
  Realfagbygget NTNU Gløshaugen
 • UKA NTNU Trondheim
  UKA - Norges største kulturfestival

Deling - NTNU neste stopp på Facebook

Følg oss på sosiale medier

Er du nysgjerrig på livet som student ved NTNU?

NTNU neste stopp 

NTNUstudent

Facebook


Hva er..

Hva er..

Hva er Tyholt?

Tyholt er et geografisk område i Trondheim, og her ligger Marinteknisk Senter (MTS). Her tar du alle marintekniske emner fra starten av, og det siste året disponere du fast kontorplass. I underetasjen på MTS, har også marinstudentene en egen kjeller der fester og annet blir arrangert. Det at marinstudentene har sitt eget sted på Tyholt, er nok en av grunnene til de tette båndene som blir etablert innad på marin teknikk.

Hva er en linjeforening?

En linjeforening er en studentforening innenfor hver enkelt linje ved NTNU. Den har et styre som er foreningens øverste organ og velges inn for ett år av gangen. Mannhullets styremedlemmer står for organiseringen av de fleste av foreningens arrangementer og kontrollerer de økonomiske midlene. Styret representerer også foreningen utad mot andre linjeforeninger. Mannhullet har også 10 undergrupper som driver med forskjellige aktiviteter alle kan bli med på.

Hva er en kjeller?

Alle linjeforeningene ved NTNU har en kjeller der de kan arrangere hvilke arrangementer de ønsker. Alle linjene på NTNU har små kjellere på Moholt, mens vi er så heldige å ha en egen kjeller på Tyholt.