Kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet

Masterprogram (sivilingeniør), 5-årig, Trondheim

Kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet

– Studiemiljø

 

Studenter fra kommunikasjonsteknologi i KOMTEK-LOUNGEN
Studenter på Kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet fikk sin egen lounge. Foto: Geir Mogen.

Studiet Kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet har relativt få studenter, noe som gjør det lettere å skape et godt klassemiljø.


Teknostart

Studentene blir fort kjent med hverandre gjennom prosjektet Teknostart, som foregår i de to første ukene av studiet. Teknostart har både faglige og sosiale aktiviteter. Du og dine nye klassekamerater skal blant annet løse en gruppeoppgave sammen. I disse to ukene er det også en fadderperiode, stappfull av opplevelser og nye vennskap. I løpet av første klasse arrangeres besøk til komtek-bedrifter for å få innblikk i fremtiden!


Ekskursjon

I 3. klasse arrangeres en utenlandstur, som de senere årene har gått til Malaysia, Singapore, Sør-Korea, Thailand, Japan og Vietnam. Dette er et veldig populært tiltak som er verdifullt både faglig og – ikke minst sosialt. Det få ting som bedrer klassemiljøet mer enn en fantastisk tre-ukers klassetur! Den faglige delen består av besøk hos bedrifter og universiteter, noe som gir verdifull innsikt og mulighet for å knytte kontakter. Dette er også nyttig hvis man tenker på en internasjonal karriere, eller om man tenker på å dra på utveksling i 4. klasse.


Linjeforeningen Abakus

Logo, Abakus linjeforening

Linjeforeningen for kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet, og datateknologi, Abakus, stiller med faddere fra 2.–5. klasse de to første ukene, og i løpet av fadderperioden arrangeres for eksempel grilling, pizzakveld, fotball- og volleyballturnering, miniLAN og andre sosiale aktiviteter på kveldstid.

I tillegg arrangerer Abakus immatrikuleringsball etter fadderperioden, bedriftspresentasjoner, kurs, 4-dagerstur til skisentrene i Åre i januar og mye annet gøy du kan bruke tiden på etter skolen.


Jenteprosjektet Ada

Gruppearbeid med Jenteprosjektet Ada Jenteprosjektet Ada er et prosjekt ved NTNU som har som mål å bidra til at det utdannes flere kvinnelige sivilingeniører og mastergradskandidater fra fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk (IE-fakultetet) ved NTNU.

Ada har både sosiale og faglige arrangement gjennom hele semesteret, blant annet fotokurs, sushikurs, karrierenettverk og Alumni-lunsj. Ada jobber for å øke antall jenter som søker til studiene og for å bidra til at studentene fullfører utdanningen.