Elektronisk systemdesign og innovasjon

MASTERPROGRAM (SIVILINGENIØR), 5-ÅRIG, TRONDHEIM

Elektronisk systemdesign og innovasjon

– Utenlandsopphold

 

 

Berkeley: UC Berkeley - Sather Tower -Foto: Wally Gobetz (flickr, Creative Commons) Når du er tatt opp til et studieprogram ved NTNU, har du mulighet til å ta et utvekslingsopphold i utlandet som en del av studiet. Dette anbefaler vi gjerne fordi faglig utvikling og internasjonal erfaring vil være svært nyttig for deg som student.

Hos oss får du god hjelp av ansatte ved Institutt for elektroniske systemer (IES) når du skal velge studiested i utlandet. Ansatte ved IES har et stort internasjonalt nettverk og kan hjelpe deg med å velge det studiestedet som passer aller best for deg.

Flesteparten av elevene velger å ta 4. studieår, eller å skrive masteroppgave, i utlandet, men utveksling 3. studieår er også mulig. IES har flere formelle samarbeidspartnere for studentutveksling, noe som gir en enklere overgang.

KRYSSPUBLISERT – Fellestekst om utenlandsopphold under studieprogram

Hvorfor studere i utlandet?

Ønsker du å ta en utdanning i Norge – og drømmer du om å studere i utlandet? Visste du at det er mulig å få til begge deler?

Som student på NTNU har du gode muligheter til å ta et studieopphold utenlands, noe som har mange fordeler. Du blir kjent med et nytt land og får innsyn i dette landets språk og kultur. Du får nye perspektiver, anledning til å studere emner eller spesialisere deg på områder som kanskje ikke finnes i Norge eller hvor andre universiteter har større kompetanse. Samtidig viser du at du er selvstendig, tar initiativ og er åpen for nye impulser, noe som ikke er dumt å ha på CV-en.

Du bør starte planleggingen i god tid, senest i løpet av høstsemestret året før du ønsker å reise.


Til hvilket land, og til hvilken institusjon?

Her er mulighetene mange. NTNU har avtaler med over 500 universiteter i mer enn 100 land og i alle verdensdeler. Før du bestemmer deg bør du tenke over hvilket undervisningsspråk du ønsker i utlandet, og om det er noen bestemte land eller områder i verden du ønsker å dra til.

Ta kontakt med studieveileder for å få mer informasjon om hvilke muligheter du har.


Erfaring fra andre studenter

Det er nyttig å høre litt om hva andre utvekslingsstudenter har erfart på sine reiser. 


Veiledning og hjelp

Studieveileder på ditt studieprogram kan gi deg råd om forhåndsgodkjenning og emnevalg, og om tidligere godkjente utvekslingsopphold for din utdanning.

Informasjon om den praktiske delen av planleggingen som søknadsprosedyrer, frister og stipend, kan du lese mer om på temasiden om utenlandsstudier på Innsida


Finansiering

Lånekassen tilbyr lån, stipend og reisestøtte. I tillegg finnes det mange andre finansieringsmuligheter. Utvekslingsoppholdet blir en del av graden du tar ved NTNU og du trenger ikke forlenge studietiden.

Hvis du studerer i et land der undervisningen foregår på et annet språk enn engelsk, kan du få støtte til språkkurs fra Lånekassen.


Klar til å søke utvekslingsopphold?

 

Praktisk informasjon om utveksling


Reisebrev

Reisebrev

Noen reisebrev fra studentre ved Elektronisk systemdesign og innovasjon.


Ressurspublisering

Nye impulser ved Harvard

Navn: Halvor Fergestad
Studieprogram: Elektronisk systemdesign og Innovasjon
Utvekslingssted: Cambridge, Massachusetts, USA

Som trondheimsgutt var jeg klar på at jeg ville utveksle et av mine fem år på NTNU da jeg startet som håpefull student i 2014. Det førte meg til et år på Harvard University

Studere i en turistattraksjon

Navn:  Eline Stenwig
Studieprogram:  Elektronisk systemdesign og innovasjon
Utvekslingssted: TU Delft, Nederland

- Jeg har vært på utveksling ved TU Delft i Nederland. Delft er en liten pittoresk by som ligger mellom de to mer kjente byene Haag og Rotterdam. I likhet med Trondheim er Delft en studentby, med mange studenter, og mange ulike studentorganisasjoner man kan bli med i. 

Elektroakustikk med Europas beste?

Navn: Jan Arne Bosnes
Studieprogram: Elektronisk systemdesign og innovasjon
Utvekslingssted: Le Mans, Frankrike  Le Mans Université 

Jeg hadde et ønske om å lære akustikk som var litt annerledes enn den som blir tilbudt på NTNU. Derfor søkte med inn på den Internasjonale Mastergraden for Elektro Akustikk (IMDEA).

Villa ved Rivieraen

Navn: Fredrik Flornes Ellertsen
Studieprogram: Elektronisk systemdesign og Innovasjon
Utvekslingssted: EURECOM, Frankrike

Jeg er i mitt fjerde år av masterprogrammet Elektronisk Systemdesign og Innovasjon (ELSYS), og sitter i skrivende stund i en villa like nord for Antibes på den franske rivieraen. Jeg er på Erasmus-utveksling til EURECOM, og jeg vil gjerne fortelle deg hvorfor du bør vurdere det samme.

Fallskjermhopping og eksamenslesing i juleferien

Navn: Marte Vadla
Studieprogram: Elektronisk systemdesign og Innovasjon
Utvekslingssted: Lisboa, Portugal

Jeg tok et år av studiet som utvekslingsstudent i utlandet for å få nye impulser og opplevelser.

utlandet - endret dato

30 jan 2019