Masterprogram 2-årig

Matematiske fag

Studiemiljø

Trondheim er kjent for å ha Norges beste studiemiljø, både i og utenfor studiene, så du har mye å glede deg til.

Du får tilgang til matematikkstudentenes eget Matteland. Her er det lesesalplasser, gruppeområder, kjøkkenkroker og datasaler. I tillegg finnes det mange andre plasser på universitetsområdet hvor du kan sitte og lese. Du får også god tilgang til datamaskiner, og disse er koblet opp til ett av de raskeste nettverkene i Norge.

Studenter på Matteland. Foto.

Studentliv

Trondheim er en passe stor by, og det er mye å gjøre på fritida. NTNUI, vår egen idrettsforening, har grupper innenfor de fleste grener. Her er det både mosjonister og proffe. På Studentersamfundet finnes det gjenger som jobber med alt innenfor kultur, fra sang og teater til radio og TV. Trondheim har selvfølgelig også et rikt uteliv, med mange kafeer, restauranter, diskotek og konsertlokaler.

Dessuten har vi sammen med studenter på fysikk vår egen linjeforening: Delta. Her arrangeres det utflukter, fester, samt tradisjonelle obskure happenings.

Det faglige miljøet

Ved siden av meget dyktige veiledere med vidtfavnende matematiske interesser, vil du møte et miljø som tar matematikkens mangfoldige uttrykk på alvor. Dette har blant annet nedfelt seg i et meget populært møtested for ansatte og studenter: «Forum for matematiske perler». Dette forum møtes månedlig i en uformell atmosfære der en foredragsholder gir en populær fremstilling av en matematisk «perle». Stipendiater og masterstudenter har også egne seminarer hvor de møtes hver annen uke for å diskutere matematikk, presentere sine resultater og prate med hverandre.

Tue, 04 Oct 2016 10:13:09 +0200