Arktisk klima og teknologi

Arktisk klima og teknologi

Arktisk klima og teknologi (Nordisk masterprogram)

studyprogramme-autofacts-portlet

MSCCE, Fri Apr 19 07:13:28 CEST 2024 | M2

Få en unik forståelse av Arktis

Arktisk klima og teknologi spiller en stadig viktigere rolle i å sikre en bærekraftig utvikling av Arktis. Som student på master i arktisk klima og teknologi (Cold Climate Engineering) får du verdifull og unik kunnskap om å jobbe som ingeniør i et av verdens mest utfordrende områder.

Arktisk klima og teknologi er et 2-årig Nordisk masterprogram som tilbys sammen med tre av de fem ledende tekniske universitetene i Norden (Nordic Five Tech). Du får tilbringe minst ett semester (30 studiepoeng) ved to partneruniversitet og du uteksamineres med en dobbel mastergrad fra to universitet. 

Koordinatoren av master i arktisk klima og teknologi er Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Finn mer informasjon om masterprogrammet på nettsiden til DTU.

Som student på masterprogrammet i arktisk klima og teknologi vil du få nytte av den kombinerte kompetansen, kunnskapen og fasilitetene til noen av de ledende tekniske universitetene innen arktisk forskning. Du får en helhetlig tilnærming til ingeniørfagene i en av de mest utfordrende regionene i verden.

Dette masterprogrammet er det første omfattende masterprogrammet innen arktisk klima og teknologi i Europa. Masterprogrammet gir deg en unik mulighet til å være med på feltarbeid og prosjekter på Grønland eller Svalbard.

Du får førstehånds innsikt i hvordan der er å jobbe som ingeniør i et av verdens mest utfordrende områder ved å dra til Arktis og bruke teorien som du lærer på masterprogrammet.

Du kan velge mellom ulike spesialiseringer:

  • Land Track (DTU og NTNU)
  • Sea Track (NTNU og Aalto)
  • Space Track (Aalto og NTNU)

Les mer om master i arktisk klima og teknologi på DTU sin nettside.

Hver spesialisering gir deg forståelse for hvordan spesialiseringen kan brukes i jobber enten som rådgivende eller praktiserende ingeniør. Du kan for eksempel jobbe i design- og byggefirmaer, gruveindustrien, teknologiselskaper, forskningsorganisasjoner eller i statlige organisasjoner. 

Gjennom mastergraden vil du få kompetanse på å jobbe i team av eksperter med ulik internasjonal bakgrunn (utdanning, verdier, språk, kultur osv.)

Les mer om jobbmulighetene til uteksaminerte studenter fra master i arktisk klima og teknologi på nettsiden til DTU.

Trondheim er kjent for sitt gode student- og studiemiljø og har flere ganger blitt kåret til Norges beste studieby. Trondheim har over 180 000 innbyggere og 33 000 studenter som setter sitt preg på byen. Hva du nå enn liker å gjøre i fritiden, så finner du helt sikkert noe å være med på.

Møt studentfrivilligheten i Trondheim

Master i arktisk klima og teknologi er et 2-årig fulltidsstudie og består av 120 studiepoeng. Masterprogrammet er internasjonalt og undervises på engelsk.

Du får tilbringe minst ett semester (30 studiepoeng) ved to partneruniversitet og du uteksamineres med en dobbel mastergrad fra to universitet. 

Partneruniversitetene som samarbeider om masterprogrammet er:

  • Aalto-universitetet, Finland
  • Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
  • NTNU, Norge

Se studieplanen til master i arktisk klima og teknologi på nettsiden til DTU.

Master i arktisk klima og teknologi tilbys sammen med fire Nordiske universitet. Søknad om opptak må sendes gjennom DTU sin søknadsportal.

Se nettsiden til DTU for informasjon om søknadsfrist, opptak og opptakskrav.

Vi kan hjelpe deg med utdanningsplaner, fagvalg, jobbrelevans og generelle spørsmål om studieprogrammet.

Kontakt NTNU: studier@iv.ntnu.no
Kontaktinformasjon DTU og Aalto University

Bestill time til studieveileder ved NTNU.