Bygg- og miljøteknikk

Masterprogram (Sivilingeniør) 2-årig, Trondheim og Gjøvik

Bygg- og miljøteknikk

– Studiemiljø

Studiemiljø ved NTNU i Trondheim

Ved studieprogrammet Bygg- og miljøteknikk får du ta del i Trondheim sitt velkjente og gode studiemiljø. Du får medlemskap i linjeforeningen H.M. Aarhønen som står for en rekke studentsosiale tilbud. I tillegg har foreningen et aktivt samspill med byggenæringen gjennom Næringslivsringen som bidrar med tiltak for å ta vare på våre studenter. Vi har gode studentarbeidsplasser i et inspirerende læringsmiljø.

Linjeforeningen

Hennes Majestet Aarhønen er den eldste linjeforeningen ved NTNU. Aarhønen blir drevet på veldedig basis av byggstudenter og for byggstudenter. Hovedstyret  tar imot nye studenter og står for flere arrangementer i H.M Aarhønenes navn.

Industrikontaktet er linjeforeningens hovedkontakt ut mot næringslivet og arrangerer blant annet bedriftspresentasjoner og er med på å sikre sommerjobb til alle byggstudenter.

Linjeforeningen Hennes Majestet Aarhønen

Studiebyen Trondheim

Trondheim har flere ganger blitt kåret til Norges beste studentby. En av grunnene til dette er de flere titalls studentorganisasjonene som fins. Disse er med på å bidra til en variert og spennende studietilværelse.

Samfundet, UKA , ISFIT, Tekna og NTNUI er alle eksempler på samlesteder for engasjement, læring og trivsel. Her får de studenter som ønsker det også nyttig organisasjons- og arbeidserfaring.

Immatrikulering NTNU 2018 med Pirum
Foto: Thor Nielsen/NTNU

Studiemiljø Gjøvik

Studiemiljø ved NTNU i Gjøvik

Som student på NTNU Gjøvik blir du del av et levende og aktivt studentmiljø. Når du studerer er det viktig å trives både faglig og sosialt. Gjøvik er et studiested hvor det er lett å bli kjent med medstudenter, også på tvers av studieretning, og du får tett og god kontakt med forelesere og fagmiljø.

  • Student i Gjøvik - her finner du nyttige lenker og informasjon om studielivet i Gjøvik

Utsiden av G-bygget ved NTNU i Gjøvik

Undervisning

NTNU Gjøvik består av flere bygninger plassert i åpne omgivelser i gåavstand til Gjøvik sentrum. Undervisningen skjer i moderne auditorier og laboratorier, og studentene har dessuten tilgang på  lesesalsplasser, grupperom og datasaler i nyrenoverte bygninger.

G-bygget er knutepunktet for all aktivitet på campus. Her finner du biblioteket, bokhandel, studentsamskipnaden og studenttorget, og selvfølgelig kantina.

Det lyse og åpne atriet i A-bygget er også en sentral samlingsplass. Til daglig er området tilrettelagt for gruppearbeid og leseplasser, men er også en arena for større arrangementer, feiringer, utstillinger og gjesteforedrag.

Fadderuka

Som student på Gjøvik vil du oppleve mye moro, og studentene våre forteller om et godt og allsidig sosialt miljø.

Studieåret starter med Fadderuka, en fartsfylt uke full av aktiviteter som skal hjelpe deg som fersk student på plass i en ny by, og i en ny studietilværelse. At du ikke kjenner noen fra før spiller ingen rolle, du blir ivaretatt av faddere som viser deg rundt og hjelper deg å bli kjent med både campus og medstudenter.

To Geomatikk studenter tar imot nye studenter under fadderuka

Fritid

På NTNU i Gjøvik finnes organiserte studentgrupper for enhver. Har du lyst til å engasjere deg, er mulighetene mange. Om du er interessert i amerikansk fotball, journalistikk, ølbrygging, film eller hva det måtte være – du finner garantert likesinnede.

Studenthuset på Gjøvik, «HUSET», er et sosialt samlingspunkt for Gjøvikstudentene. Her finner du pub/kafé og konsertscene. «HUSET» drives av frivillige studenter, og har et allsidig tilbud med ukentlige arrangementer, fra quiz og bingo til temafester og større konserter.

Linjeforeninger

Linjeforeningene styres av dere studenter, og står for både sosiale og faglige arrangementer gjennom studieåret. Å bygge bro mellom studier og arbeidsliv er viktig, derfor organiserer linjeforeningene karrieredager. Her står en rekke bedrifter på stands og holder presentasjoner, klare for å kapre de beste hodene.

Karrieredag med stands


Deling - NTNU neste stopp på Facebook

Følg oss på sosiale medier

Er du nysgjerrig på livet som student ved NTNU?

NTNU neste stopp 

NTNUstudent