Læringsmål - matteknologi - masterprogram - 2-årig - Mat og teknologi (FTMAMAT)
Masterprogram 2-årig
Mat og teknologi
– læringsmål

Forventet læringsutbytte
Etter endt masterstudium med relevant karakter skal kandidatene være kvalifisert til opptak ved PhD program. For hvert enkelt emne i studieplanen er det utarbeidet forventet læringsutbytte: kunnskap, ferdigheter og kompetanse. Kandidatene vil igjennom vurderingsordningene bli prøvd i dette.
Kunnskap
Kandidaten:
- har omfattende kunnskaper om rammebetingelser, ressurser og teknologi knyttet til matproduksjon fra fiskeri, akvakultur og landbruk, og om hvordan bioøkonomiske prosesser og bærekraft kan implementeres
- har omfattende kunnskap om innovasjons- og produktivitetsløsninger i matindustrien, og kan anvende disse for å bidra til å forbedre verdiskapningen i sektoren
- har avansert kunnskap om bruk av mikroorganismer og alger i produksjon av næringsmidler, ingredienser og fôr samt kontroll av disse
- har inngående kunnskap om utfordringer og metoder innen mattrygghet, risikostyring og -vurderinger
- har avansert kunnskap om og forståelse av metoder innen analyse av holdbarhet, matkvalitet og mattrygghet
- har innsikt i prosjektledelse, og –organisering og samarbeid i team om prosjektarbeid
- har spesialisert innsikt og fordypning i utvalgte deler av verdikjeden innen matproduksjon, gjennom forskning i og erfaringen fra masteroppgaven
Ferdigheter
Kandidaten:
- kan anvende kunnskap om matproduksjon og bioøkonomi generelt til å sikre samfunnet en bærekraftig matproduksjon i fremtiden
- har evne til å implementere og optimalisere ny teknologi i matindustrien, samt vurdere lønnsomhet i verdikjeden
- kan planlegge, gjennomføre, vurdere og formidle praktiske risikovurderinger og risikoanalyser i hele verdikjeden
- kan utforme, gjennomføre og formidle tverrfaglige prosjekter knyttet til regionalt næringsliv, forvaltning og forskningsinstitusjoner
- kan analysere og forholde seg kritisk til ulike informasjonskilder, og anvende disse til å strukturere og formulere faglige resonnementer spesielt gjennom arbeid med tverrfaglige og individuell prosjekter samt analyseprosjekter.
Generell kompetanse
Kandidaten:
- kan anvende sine kunnskaper og ferdigheter om matproduksjon i et helhetsperspektiv som bidrar til å sikre samfunnet trygge matprodukter produsert på en effektiv og bærekraftig måte
- kan analysere og begrunne vitenskapelige problemstillinger relevant for matkjeden og utvise etiske og kritiske holdninger i arbeidet
- kan reflektere over og kommunisere resultater fra prosjekt- og beredskapsarbeid til fageksperter, næringsliv og samfunnet generelt
- kan formidle omfattende selvstendig arbeid og beherske fagområdets uttrykksformer innen matproduksjon
- kan anvende innovative metoder i utviklingsarbeid og bidra inn i innovasjonsprosesser