Byggingeniør

ingeniør/Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Byggingeniør

– Om byggingeniør

Byggingeniør

Byggingeniør_Arbeidsplass_I_Arbeid

Om byggingeniør

Hva gjør en byggingeniør?

Har du lurt på hvor mye taket tåler når det blåser kraftig eller snøen laver ned? Hvordan kan en skyskraper holde balansen? Og er det ikke rart at det kan bygges tunneler langt under vann? Har du noen gang latt deg imponere av ei bru?

I et værhardt land som Norge må vi ha gode og ikke minst klimatilpassede bygninger. Vi er avhengige av et veinett etter en nøye gjennomtenkt plan. Vi må ha vann inn og avløp ut, god infrastruktur og tilpasset arealbruk.

Derfor trenger vi byggingeniører til:

  • utredning og planlegging
  • prosjektering og beregning
  • å lede arbeid
  • å jobbe i kreative team
  • å administrere prosjekter

Som byggingeniør er du med og setter ditt preg på utviklingen.


Realfag og teamarbeid

Er du interessert i realfag, tekniske løsninger og liker å jobbe i team, er byggingeniørstudiet noe for deg. Som byggingeniør kan du få ansvar for store og små prosjekter og samarbeide med andre yrkesgrupper om gjennomføringen av prosjektene. Byggingeniøren jobber både ute på anlegg og inne på kontor med administrative oppgaver. 


Byggingeniørstudiet

Praktisk læring følger de teoretiske fagene gjennom hele studiet, i prosjekter, gruppearbeid og laboratorieøvinger. Alle våre studieretninger har felles basisfag de to første årene, som gir deg grunnleggende bred og solid kunnskap. I tredje studieår velger du faglig fordypning. 

Byggingeniørstudentene har en aktiv linjeforening, Tim & ShænkoLinjeforeningen bidrar med forskjellige sosiale og faglige aktiviteter gjennom studieåret, som blant annet nyttårsball, tur til Åre, 17.-mai-markering og bedriftspresentasjoner.