Fleksibel praktisk-pedagogisk utdanning – yrkesfag (FPPU-Y)

LÆRERUTDANNING, 2-ÅRIG PÅBYGGING, TRONDHEIM

Fleksibel praktisk-pedagogisk utdanning – yrkesfag (FPPU-Y)

Fleksibel PPU (FPPU) - yrkesfag (bilde)

Lærer og elever i et skolekjøkken. Foto.

Om FPPU-Y

Ønsker du å ta praktisk-pedagogisk utdanning på deltid? Fleksibel praktisk-pedagogisk utdanning (FPPU) er et deltidsstudie og går over fire semestre (to år).

Fleksibel praktisk-pedagogisk utdanning innen yrkesfag (FPPU-Y) er et tilbud til deg som har fullført en yrkesfaglig utdanning utover videregående opplæring, men som mangler praktisk-pedagogisk utdanning for å kunne tilsettes som lærer i skolen.

Opptak FPPU-Y

Søk opptak

Søknadsfrist 15. april

Trenger du realkompetansevurdering må du søke innen 1. mars.

For å være kvalifisert for opptak til FPPU-y ved NTNU må du ha enten ha

• treårig profesjonsrettet universitets- eller høgskoleutdanning og
  • to års relevant yrkespraksis

• fagbrev, svennebrev eller tilsvarende og
  • generell studiekompetanse og
  • to års yrkesteoretisk utdanning og
  • fire års relevant yrkespraksis

Søknadsweb åpner for søking til FPPU-Y 1. februar. Opptaket er normalt klart i løpet av juni måned. Studiestart er i høstsemesteret.

Jobbmuligheter

Med fullført fleksibel praktisk-pedagogisk utdanning innen yrkesfag er du kvalifisert som lærer i videregående skole innen ditt fagområde. I tillegg vil din kombinasjon av bransjekunnskap og pedagogisk kompetanse kunne gi deg et fortrinn på flere områder i arbeidslivet.

Videre studier

Etter et masterprogram er det mulig å ta en doktorgradsutdanning (ph.d.). En doktorgrad fra NTNU kvalifiserer deg for ledende arbeid innen næringsliv, forvaltning, høyere utdanning og forskning.

Studiets oppbygging (FPPU-Y)

Studiets oppbygging

FPPU innen yrkesfag er lærerutdanning som deltids påbyggingsstudium. Du bygger denne lærerutdanningen på en yrkesfaglig utdanning og relevant yrkespraksis.

Studieveiledning FPPU-A

Studieveiledning

Ønsker du studieveiledning om lærerutdanning ved NTNU, kan du besøke Institutt for lærerutdanning i Gunnerusgate 1 på campus Kalvskinnet. Du kan også kontakte oss på telefon: 73 59 04 00 eller e-post: studier@ilu.ntnu.no

Studiemiljø

Studentene på Fleksibel praktisk-pedagogisk utdanning kommer fra hele landet, og derfor blir undervisningssamlingene den primære møteplassen både faglig og sosialt. Det legges opp til sosiale aktiviteter på ettermiddags-/kveldstid på flere av samlingene.

Læringsutbytte

Når du har fullført studieprogrammet, forventes det at du har oppnådd programmets læringsutbytte, som er delt inn i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse.

Stipender

Det finnes rekrutteringsstipend og stipender for deg som allerede er ansatt i skolen. Skoleeier søker på dine vegne.

Fakta om studieprogrammet

Studieprogramkode: FPPU-Y
Studiepoeng: 60
Opptak: Lokalt opptak
Undervisningsform: Deltid
Politiattest: Ja

Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap
Institutt for lærerutdanning

Sted: Trondheim, Kalvskinnet
Søknadsfrist: 15. april

Krysspublisert Nyhetsartikkel

Følg oss på instagram

Følg oss på ntnustudent

Studentene deler fra studentlivet, og svarer på det du lurer på.