course-details-portlet

TMAT201P - Praksisstudier

Om emnet

Vurderingsordning

Vurderingsordning: Praksis
Karakter: Bestått/Ikke bestått

Vurdering Vekting Varighet Delkarakter Hjelpemidler
Praksisstudier 100/100 5 måneder ALLE

Faglig innhold

HMS-kurs. Allsidige arbeidsoppgaver innenfor praksisbedriftens
ulike arbeidsområder som produksjonsarbeid, tilsyn, analysearbeid,
deltagelse i forskningsprosjekt og kvalitetskontroller

Læringsutbytte

Det forventes at studenten er i stand til å
- gjøre rede for hvordan matproduksjon eller forskning og
produktutvikling skjer i praksis
- trekke sammenligninger mellom relevant teori og det
praktiske arbeidet i en produksjonsbedrift, en
forskningsinstitusjon, et analyselaboratorium eller et
mattilsyn
- ha innsikt i hvordan tjeneste- og vareflyt fungerer for å nå
bedriftens mål
- forstå en bedrifts og ansattes rammer, utfordringer og
forutsetninger
- gi en forenklet oversikt over HMS-arbeidet i en bedrift

Læringsformer og aktiviteter

Deltagelse innenfor praksisbedriftens daglige aktivitet.
Innleveringsoppgaver og rapportskriving. Veiledning fra bedrift og
Institutt for bioteknologi og matvitenskap.

Obligatoriske aktiviteter

  • Obligatorisk arbeidskrav

Mer om vurdering

Det vil i veiledningen bli angitt 5 obligatoriske arbeidskrav for å kunne fullføre og bestå emnet.

Alle arbeidskrav må være godkjent for å bestå emnet.

HMS kurs - obligatorisk oppmøte alle dager - 4 dager totalt.
HMS-kurs 4 ulike dager som forberedelse til praksis, herunder generell HMS, førstehjelp, ergonomi og rengjøingsmetoder og -midler i Matindustrien samt yrkesetikk

Teorievaluering i etterkant av praksis - må leveres etter anvisning fra emneansvarlig.

Godkjenning i følge praksisreglement krever i tillegg til obligatoriske aktiviteter: - praksisbevis fra praksisbedriften skal foreligge - fraværet skal være dokumentert gjennom egenmeldinger, avtale eller legeattest, men må ikke overskride 15 arbeidsdager - praksisperioden er gjennomført i henhold til gjeldende arbeidsreglement ved praksisbedriften

Praksis er regulert av Instituttets Praksisreglement.

Ny/utsatt eksamen etter avtale med NTNU og praksisbedrift

Ved søknader om godskrivning, godkjenning og innpassing av emner fra tidligere årskull eller andre institusjoners tilsvarende utdanninger, vil hver søknad behandles individuelt og søker må kunne medregne studiepoengreduksjon ved overlappende emner.

Spesielle vilkår

Krever opptak til studieprogram:
Matteknologi (MTMAT)

Forkunnskapskrav

Studierettskrav. Emnet har studierettskrav, og er forbeholdt studenter registrert i andre studieår (45 studiepoeng fra 1.studieår) ved Bachelor i matteknologi, NTNU, Trondheim.

Kursmateriell

Veiledning til rapportering fra praksisstudier siste utgave. Pensumbøker fra utdanningens tre første semester

Flere sider om emnet

Ingen

Fakta om emnet

Versjon: A
Studiepoeng:  30.0 SP
Studienivå: Videregående emner, nivå II

Undervisning

Termin nr.: 1
Undervises:  VÅR 2019

Undervisningsspråk: Norsk

Sted: Trondheim

Fagområde(r)
  • Næringsmiddelfag

Eksamensinfo

Vurderingsordning: Praksis

Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
Høst UTS Praksisstudier 100/100 ALLE
Rom Bygning Antall kandidater
Vår ORD Praksisstudier 100/100 ALLE
Rom Bygning Antall kandidater
  • * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
Eksamensinfo

For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"

Mer om eksamen ved NTNU