Emne - Praksisstudier - TMAT201P
TMAT201P - Praksisstudier
Om emnet
Vurderingsordning
Vurderingsordning: Praksis
Karakter: Bestått/Ikke bestått
Vurdering | Vekting | Varighet | Delkarakter | Hjelpemidler |
---|---|---|---|---|
Praksisstudier | 100/100 | 5 måneder | ALLE |
Faglig innhold
HMS-kurs. Allsidige arbeidsoppgaver innenfor praksisbedriftens
ulike arbeidsområder som produksjonsarbeid, tilsyn, analysearbeid,
deltagelse i forskningsprosjekt og kvalitetskontroller
Læringsutbytte
Det forventes at studenten er i stand til å
- gjøre rede for hvordan matproduksjon eller forskning og
produktutvikling skjer i praksis
- trekke sammenligninger mellom relevant teori og det
praktiske arbeidet i en produksjonsbedrift, en
forskningsinstitusjon, et analyselaboratorium eller et
mattilsyn
- ha innsikt i hvordan tjeneste- og vareflyt fungerer for å nå
bedriftens mål
- forstå en bedrifts og ansattes rammer, utfordringer og
forutsetninger
- gi en forenklet oversikt over HMS-arbeidet i en bedrift
Læringsformer og aktiviteter
Deltagelse innenfor praksisbedriftens daglige aktivitet.
Innleveringsoppgaver og rapportskriving. Veiledning fra bedrift og
Institutt for bioteknologi og matvitenskap.
Obligatoriske aktiviteter
- Obligatorisk arbeidskrav
Mer om vurdering
Det vil i veiledningen bli angitt 5 obligatoriske arbeidskrav for å kunne fullføre og bestå emnet.
Alle arbeidskrav må være godkjent for å bestå emnet.
HMS kurs - obligatorisk oppmøte alle dager - 4 dager totalt.
HMS-kurs 4 ulike dager som forberedelse til praksis, herunder generell HMS, førstehjelp, ergonomi og rengjøingsmetoder og -midler i Matindustrien samt yrkesetikk
Teorievaluering i etterkant av praksis - må leveres etter anvisning fra emneansvarlig.
Godkjenning i følge praksisreglement krever i tillegg til obligatoriske aktiviteter: - praksisbevis fra praksisbedriften skal foreligge - fraværet skal være dokumentert gjennom egenmeldinger, avtale eller legeattest, men må ikke overskride 15 arbeidsdager - praksisperioden er gjennomført i henhold til gjeldende arbeidsreglement ved praksisbedriften
Praksis er regulert av Instituttets Praksisreglement.
Ny/utsatt eksamen etter avtale med NTNU og praksisbedrift
Ved søknader om godskrivning, godkjenning og innpassing av emner fra tidligere årskull eller andre institusjoners tilsvarende utdanninger, vil hver søknad behandles individuelt og søker må kunne medregne studiepoengreduksjon ved overlappende emner.
Spesielle vilkår
Krever opptak til studieprogram:
Matteknologi (MTMAT)
Anbefalte forkunnskaper
Ingen
Forkunnskapskrav
Studierettskrav. Emnet har studierettskrav, og er forbeholdt studenter registrert i andre studieår (45 studiepoeng fra 1.studieår) ved Bachelor i matteknologi, NTNU, Trondheim.
Kursmateriell
Veiledning til rapportering fra praksisstudier siste utgave. Pensumbøker fra utdanningens tre første semester
Ingen
Versjon: A
Studiepoeng:
30.0 SP
Studienivå: Videregående emner, nivå II
Termin nr.: 1
Undervises: VÅR 2019
Undervisningsspråk: Norsk
Sted: Trondheim
- Næringsmiddelfag
- Anita Nordeng Jakobsen
- Anna Georgieva Gancheva Lødeng
- Anna Synnøve Røstad Nordgård
- Anne Feren
- Anne Kathrine Müller Streitlien
- Atle Hannisdal
- Eva Falch
- Gunn Merethe Bjørge Thomassen
- Hanne Karlsen
- Jørgen Lerfall
- Jørn Morten Nilsen Håvik
- Kari Helgetun Langfoss
- Kirill Mukhatov
- Lene Waldenstrøm
- Lisbeth Mehli
- Nanna Louise Abel
- Sunniva Hoel
- Sven Olav Aastad
- Åse Strand
Ansvarlig enhet
Institutt for bioteknologi og matvitenskap
Eksamensinfo
Vurderingsordning: Praksis
- Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
- Høst UTS Praksisstudier 100/100 ALLE
-
Rom Bygning Antall kandidater - Vår ORD Praksisstudier 100/100 ALLE
-
Rom Bygning Antall kandidater
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"