course-details-portlet

TMAT2005 - Produktutvikling og sensorisk analyse - brygging av håndverksøl

Om emnet

Vurderingsordning

Vurderingsordning: Oppgave
Karakter: Bokstavkarakterer

Vurdering Vekting Varighet Delkarakter Hjelpemidler
Oppgave 100/100 13 uker ALLE

Faglig innhold

*Trinn i produktutviklingsprosessen
*Produktutviklerens nøkkelaktiviteter og verktøy
*Trender og forbrukeratferd
*Prosjektstyring
*Sensorisk analyse
*Bryggeprosessen
-Råvarer: vann, gjær, humle og malt
-Malting, mesking, gjæring, lagring og tapping

Læringsutbytte

Det forventes at studenten
*har kunnskap om produktutvikling
*kan planlegge en produktutviklingsprosess ut i fra begrunnede valg
*har kunnskap om bryggeprosessen og er i stand til å vurdere hvilke faktorer som påvirker produktet
*kan gjennomføre en bryggeprosess i liten skala
*kan anvende sensoriske analyser for å vurdere måloppnåelse
*kan innhente og bruke nødvendig informasjon
*kan diskutere og presentere sitt arbeid muntlig og skriftlig

Læringsformer og aktiviteter

Forelesninger og demonstrasjon. Praktisk og teoretisk gruppearbeid.

Obligatoriske aktiviteter

  • Innlevering av resept- og flytskjema
  • Planlegging og gjennomføring av sensorisk analyse

Mer om vurdering

Semesteroppgave leveres i grupper og teller 100% av karakteren i emnet. De to obligatoriske arbeidskravene må være godkjent for å kunne levere semesteroppgave.

Individuell vurdering av kunnskap kan tilbys etter avtale med emneansvarlig. For å vurdere ferdighetene er det nødvendig å gjennomføre de obligatoriske arbeidskravene i gruppe.

Ny/utsatt eksamen: Etter avtale med emneansvarlig

Ved søknader om godskrivning, godkjenning og innpassing av emner fra tidligere årskull eller andre institusjoners tilsvarende utdanninger, vil hver søknad behandles individuelt og søker må kunne medregne studiepoengreduksjon ved overlappende emner.

Spesielle vilkår

Krever opptak til studieprogram:
Matteknologi (MTMAT)

Forkunnskapskrav

Studierettskrav. Tilgang til emnet forutsetter studierett ved Bachelor i matteknologi, NTNU, Trondheim. Hvis kapasitet kan andre studenter søke om å ta emnet

Kursmateriell

Sensorisk Studiegruppe (2015) Sensorikk: Måling med menneskelige sanser. 3. utg. Kopinor Pensum AS ISBN 9788213030762.

Kompendier og forelesningsnotater blir lagt tilgjengelig på læreplattform. I tillegg finner studentene selv faglitteratur de trenger til semesteroppgaven.

Flere sider om emnet

Ingen

Fakta om emnet

Versjon: A
Studiepoeng:  7.5 SP
Studienivå: Videregående emner, nivå II

Undervisning

Termin nr.: 1
Undervises:  HØST 2018

Undervisningsspråk: Norsk

Sted: Trondheim

Fagområde(r)
  • Produktutvikling
  • Analyse
  • Andre realfag
  • Biokjemi
  • Ernæring
  • Næringsmiddelfag
  • Statistikk

Eksamensinfo

Vurderingsordning: Oppgave

Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
Høst ORD Oppgave 100/100 ALLE
Rom Bygning Antall kandidater
  • * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
Eksamensinfo

For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"

Mer om eksamen ved NTNU