Emne - Produktutvikling og sensorisk analyse - brygging av håndverksøl - TMAT2005
TMAT2005 - Produktutvikling og sensorisk analyse - brygging av håndverksøl
Om emnet
Vurderingsordning
Vurderingsordning: Oppgave
Karakter: Bokstavkarakterer
Vurdering | Vekting | Varighet | Delkarakter | Hjelpemidler |
---|---|---|---|---|
Oppgave | 100/100 | 13 uker | ALLE |
Faglig innhold
*Trinn i produktutviklingsprosessen
*Produktutviklerens nøkkelaktiviteter og verktøy
*Trender og forbrukeratferd
*Prosjektstyring
*Sensorisk analyse
*Bryggeprosessen
-Råvarer: vann, gjær, humle og malt
-Malting, mesking, gjæring, lagring og tapping
Læringsutbytte
Det forventes at studenten
*har kunnskap om produktutvikling
*kan planlegge en produktutviklingsprosess ut i fra begrunnede valg
*har kunnskap om bryggeprosessen og er i stand til å vurdere hvilke faktorer som påvirker produktet
*kan gjennomføre en bryggeprosess i liten skala
*kan anvende sensoriske analyser for å vurdere måloppnåelse
*kan innhente og bruke nødvendig informasjon
*kan diskutere og presentere sitt arbeid muntlig og skriftlig
Læringsformer og aktiviteter
Forelesninger og demonstrasjon. Praktisk og teoretisk gruppearbeid.
Obligatoriske aktiviteter
- Innlevering av resept- og flytskjema
- Planlegging og gjennomføring av sensorisk analyse
Mer om vurdering
Semesteroppgave leveres i grupper og teller 100% av karakteren i emnet. De to obligatoriske arbeidskravene må være godkjent for å kunne levere semesteroppgave.
Individuell vurdering av kunnskap kan tilbys etter avtale med emneansvarlig. For å vurdere ferdighetene er det nødvendig å gjennomføre de obligatoriske arbeidskravene i gruppe.
Ny/utsatt eksamen: Etter avtale med emneansvarlig
Ved søknader om godskrivning, godkjenning og innpassing av emner fra tidligere årskull eller andre institusjoners tilsvarende utdanninger, vil hver søknad behandles individuelt og søker må kunne medregne studiepoengreduksjon ved overlappende emner.
Spesielle vilkår
Krever opptak til studieprogram:
Matteknologi (MTMAT)
Anbefalte forkunnskaper
TMAT1012 Intromat
Forkunnskapskrav
Studierettskrav. Tilgang til emnet forutsetter studierett ved Bachelor i matteknologi, NTNU, Trondheim. Hvis kapasitet kan andre studenter søke om å ta emnet
Kursmateriell
Sensorisk Studiegruppe (2015) Sensorikk: Måling med menneskelige sanser. 3. utg. Kopinor Pensum AS ISBN 9788213030762.
Kompendier og forelesningsnotater blir lagt tilgjengelig på læreplattform. I tillegg finner studentene selv faglitteratur de trenger til semesteroppgaven.
Ingen
Versjon: A
Studiepoeng:
7.5 SP
Studienivå: Videregående emner, nivå II
Termin nr.: 1
Undervises: HØST 2018
Undervisningsspråk: Norsk
Sted: Trondheim
- Produktutvikling
- Analyse
- Andre realfag
- Biokjemi
- Ernæring
- Næringsmiddelfag
- Statistikk
- Anita Nordeng Jakobsen
- Anne Feren
- Hanne Karlsen
- Kari Helgetun Langfoss
- Lene Waldenstrøm
- Trond Viggo Pettersen
- Åse Strand
Ansvarlig enhet
Institutt for bioteknologi og matvitenskap
Eksamensinfo
Vurderingsordning: Oppgave
- Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
- Høst ORD Oppgave 100/100 ALLE
-
Rom Bygning Antall kandidater
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"