course-details-portlet

TMAT2002 - Ernæring

Om emnet

Vurderingsordning

Vurderingsordning: Oppgave og skriftlig eksamen
Karakter: Bokstavkarakterer

Vurdering Vekting Varighet Delkarakter Hjelpemidler
Skriftlig eksamen 70/100 4 timer D
Kostholdsundersøkelse 30/100 ALLE

Faglig innhold

- Offisiell ernæringspolitikk
- Fordøyelse og absorpsjon
- Energigivende næringsstoffer
- Vitaminer og mineraler
- Andre stoffer i mat
- Ernæringskvalitet og bearbeiding
- Aktuelle tema
- Livsstilssykdommer
- Ernæring gjennom livets faser

Læringsutbytte

Det forventes at studentene er i stand til å
- forklare grunnleggende - og industriell ernæring
- gjøre rede for offentlig ernæringspolitikk
- vurdere hvordan matvarenes næringsstoffer påvirkes ved
bearbeiding
- vurdere ernæringsinformasjon i media

Læringsformer og aktiviteter

Forelesninger og individuell kostholdsundersøkelse

Mer om vurdering

Eksamen gjennomføres individuelt. Dette gjelder både den skriftlige delen og kostholdsundersøkelsen.

Kontinuasjon og frivillig gjentak/forbedring kan gjennomføres for enkelte delvurderinger uten at alle delvurderinger i et emne må tas opp igjen.

Kostholdsundersøkelsen har innlevering mandag uke 41

Ved søknader om godskrivning, godkjenning og innpassing av emner fra tidligere årskull eller andre institusjoners tilsvarende utdanninger, vil hver søknad behandles individuelt og søker må kunne medregne studiepoengreduksjon ved overlappende emner.

Spesielle vilkår

Krever opptak til studieprogram:
Matteknologi (MTMAT)

Forkunnskapskrav

Studierettskrav.Emnet har studierettskrav, og er forbeholdt studenter tatt opp til Bachelor i matteknologi, NTNU, Trondheim.(2. årskurs).

Kursmateriell

Pedersen JI, Müller H, Hjartåker A, Anderssen S (2017) Grunnleggende ernæringslære ISBN 9788205496934
Utviklingen i norsk kosthold 2010 og 2017.
Feren A (2018) Arbeidskompendium i ernæring
Supplerende opplysninger, pensum på Blackboard

Flere sider om emnet

Ingen

Fakta om emnet

Versjon: A
Studiepoeng:  7.5 SP
Studienivå: Videregående emner, nivå II

Undervisning

Termin nr.: 1
Undervises:  HØST 2018

Undervisningsspråk: Norsk

Sted: Trondheim

Fagområde(r)
  • Næringsmiddelfag
Kontaktinformasjon
Emneansvarlig/koordinator: Faglærer(e):

Ansvarlig enhet
Institutt for bioteknologi og matvitenskap

Eksamensinfo

Vurderingsordning: Oppgave og skriftlig eksamen

Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
Høst ORD Skriftlig eksamen 70/100 D 17.12.2018 09:00
Rom Bygning Antall kandidater
D153, bygg 6 Dragvoll 1(bygg 1-6) 0
D151, bygg 6 Dragvoll 1(bygg 1-6) 0
SL120 Sluppenvegen 14 0
Høst ORD Kostholdsundersøkelse 30/100 ALLE
Rom Bygning Antall kandidater
Sommer UTS Skriftlig eksamen 70/100 D 09:00
Rom Bygning Antall kandidater
Sommer UTS Kostholdsundersøkelse 30/100 ALLE
Rom Bygning Antall kandidater
  • * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
Eksamensinfo

For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"

Mer om eksamen ved NTNU