course-details-portlet

SKIP3006 - Kommunikasjon av forskning og fagkunnskap

Om emnet

Undervises ikke studieåret 2019/2020

Faglig innhold

Emnet skal forberede studentene på kommunikasjon av forskning og fagkunnskap til ulike målgrupper, som deltakere i forskning, brukere av forskning, næringsliv, myndigheter og allmennhet. Studentene vil utforske og lære om ulike strategier, verktøy og sjangre for formidling av fagkunnskap (masteroppgave, vitenskapelig artikkel, kronikk, blogg, muntlig presentasjon, workshop, m.m.). Det vil særlig legges vekt på masteroppgaven som sjanger og det arbeidet som studentene skal gjøre i avgrensning og planlegging av sitt prosjekt i form av en prosjektskisse. Temaet vitenskapelig skriving og argumentasjon vil være sentralt. Dette vil sette studentene i stand til i å skrive bedre masteroppgaver og være særlig viktig for studenter som har liten erfaring med denne typen tekster.

Læringsutbytte

Kandidater som har fullført emnet, har følgende læringsutbytte, definert som kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap
Kandidaten
- har avansert innsikt i ulike sjangre og strategier for faglig formidling på tvers av fag- og praksisfelt
- har inngående innsikt i hvordan formidling av fagkunnskap må relateres til målgruppers verdier og normer
- har avansert kunnskap om normer og kvalitetskriterier for masteroppgaven som sjanger

Ferdigheter
Kandidaten
- kan gjøre en analyse av behovene til ulike målgrupper i formidlingen av egen og andres forskning
- kan identifisere nye relevante målgrupper for forskning og fagkunnskap og utforske et bredt spekter av strategier for faglig formidling
- har kompetanse i vitenskapelig skriving og argumentasjon og kan anvende denne i egen prosjektskisse for masteroppgaven

Generell kompetanse
Kandidaten
- har inngående forståelse for utfordringer ved kommunikasjon av forskning og fagkunnskap i kunnskapssamfunnet
- kan reflektere kritisk over betydningen av ulike typer faglig formidling i profesjonsutøvelse

Læringsformer og aktiviteter

I samlingene vil vi vektlegge aktiv studentdeltakelse der ulike former for faglig formidling presenteres og diskuteres. Studentene vil arbeide i grupper, både digitalt og fysisk i samlingene.
I arbeidet med prosjektskissene vil det bli etablert grupper som jobber innenfor beslektede teoretiske, metodiske eller empiriske rammer. Disse gruppene vil samarbeide og gi hverandre respons på utkast mellom samlingene.

Obligatoriske aktiviteter

  • Gruppeoppgave
  • Prosjektskisse

Mer om vurdering

Vurderingsform og karakterskala:
Mappevurdering. Mappen vil inneholde tre produkter som gis en samlet karakter i emnet: revidert gruppeoppgave om faglig formidling, revidert prosjektskisse og et refleksjonsnotat om relevansen av eget mastergradsprosjekt for ulike grupper, inkludert tanker om formidling av resultatene til ulike målgrupper. I den samlede mappevurderingen vil de individuelle oppgavene tillegges mer vekt enn gruppeoppgaven.

For at emnet skal være bestått må alle eksamensdelene vurderes å ha et nivå som ville tilsvare en bestått karakter. Ved stryk må alle eksamensdelene tas på nytt.

Karakterskala A-F.

Obligatoriske aktiviteter:
Gruppeoppgave: ta utgangspunkt i en masteroppgave i anvendt språkvitenskap (med god karakter) og lag en plan for formidling av resultatene fra denne for ulike målgrupper (f.eks. allmennhet, profesjonsutøvere, brukere m.fl.).
Levere et første utkast til prosjektskisse, inkludert problemstilling, teoretisk ramme, forskningsmetode, valg av empiri og etiske vurderinger.

Spesielle vilkår

Krever opptak til studieprogram:
Språk og kommunikasjon i profesjoner (MSKIP)

Forkunnskapskrav

Forutsetter opptak til masterprogrammet i språk og kommunikasjon i profesjoner

Flere sider om emnet
Fakta om emnet

Versjon: 1
Studiepoeng:  7.5 SP
Studienivå: Høyere grads nivå

Undervisning

Undervisningsspråk: Norsk

Sted: Trondheim

Fagområde(r)
  • Anvendt språkvitenskap
Kontaktinformasjon

Eksamensinfo

  • * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
Eksamensinfo

For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"

Mer om eksamen ved NTNU