course-details-portlet

SANT2024 - Globale ulikheter

Om emnet

Undervises ikke studieåret 2018/2019

Faglig innhold

Mange av de mest akutte problemene i verden i dag har sin rot i ulik tilgang til ressurser. I dette emnet har vi fokus på ulikhet i «det globale sør», særlig Afrika, samtidig som internasjonale og komparative perspektiv vektlegges. Du vil lære om aktuelle samfunnsproblem knyttet til ulike former for ulikhet innen rammen av antropologisk teori og empiriske bidrag. Valget av disse undertemaene er nært knyttet til pågående forskning ved instituttet. Eksempler på slike tema er modernisering, urbanisering, kjønn og rettigheter, etnisitet, klima og miljø, småbønders utfordringer, stat og samfunn. De aktuelle temaene vil variere over tid.

Læringsutbytte

Når du har fullført dette kurset kan du gjengi teorier om levekår og ulikheter i «det globale sør», vurdere teorier om ulikhet basert på empirisk materiale, og drøfte et aktuelt problem ved begrunnet bruk av teori. Du har ferdigheter i å søke litteratur og bygge en litteraturliste på et aktuelt tema, og du kan presentere fagstoffet både muntlig og skriftlig. Du er klar over den sosiale og politiske betydningen av ulikhet for de berørte menneskene og for vårt globale fellesskap, kan se ulikhetsrelasjoner fra ståstedet til den svake part og ønsker å bidra med kunnskap for forandring.

Læringsformer og aktiviteter

Forelesninger og seminar. Du blir tildelt litteratur for kortfattede presentasjoner i seminarene. Videre utvikler studentgruppen i fellesskap et selvvalgt tema. Studentgruppen velger et tema etter diskusjoner, gjennomfører litteratursøk under veiledning av faglærer, legger fram resultatene over den mest relevante litteraturen.

SANT2020, SANT2021, SANT2024, AFR2120 og SANT3508: Minimum one 15 credits will be offered in the spring semester. Which course/s that is offered will be announced at the beginning of the spring semester. The announcement will be made at the Department and on the Department's web page.

Obligatoriske aktiviteter

  • Muntlig presentasjon av litteraturrapporter i seminar

Forkunnskapskrav

Ingen

Kursmateriell

Opplyses ved semesterstart

Flere sider om emnet

Ingen

Fakta om emnet

Versjon: 1
Studiepoeng:  15.0 SP
Studienivå: Videregående emner, nivå II

Undervisning

Undervisningsspråk: Norsk

Sted: Trondheim

Fagområde(r)
  • Samfunnsvitenskapelige fag
  • Sosialantropologi
Kontaktinformasjon

Eksamensinfo

  • * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
Eksamensinfo

For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"

Mer om eksamen ved NTNU