course-details-portlet

SANT2022 - Migrasjon, bosetning og mobilitet

Om emnet

Undervises ikke studieåret 2018/2019

Faglig innhold

Mennesker har alltid vandret, og migrasjon opptrer over hele verden i mange ulike former og av mange ulike årsaker. Folk flykter fra krigshandlinger og konflikter. Noen migrerer frivillig på søken etter bedre livsvilkår for seg og sine barn. Andre igjen flytter på grunn av klimaendringer. I dette kurset lærer du om ulike former for migrasjon og mobilitet, forskjellige kategorier av migranter og om de mange årsakene til at folk flytter på seg. Du vil også lære om relasjonene mellom menneskelig migrasjon og kultur. Du vil lære om sosial og kulturell reproduksjon og endringer når folk bosetter seg på nye steder, og hvordan deres posisjon i samfunnet endrer seg over tid. Du utfordres til å tenke overordnet og komparativt på menneskelig migrasjon og på kulturelt mangfold og sameksistens.

Læringsutbytte

Når du har gjennomført emnet har du grunnleggende kunnskaper om menneskelig migrasjon og mobilitet og hvordan forflytning relaterer seg til samfunn, kultur og identitet. Du kan teorier om kulturelt mangfold og sameksistens og metoder for å observere og beskrive kulturell kompleksitet.

Læringsformer og aktiviteter

Forelesninger og seminarer, etnolab og minifeltarbeid, ekskursjon, skriveverksted.
SANT2022 og SANT2023: Det tilbys undervisning i minimum ett av emnene i høstsemesteret. Hvilke/t emne/r som tilbys kunngjøres ved semesterstart på instituttet og på instituttets nettside.

Obligatoriske aktiviteter

  • Innlevering av utkast til artikkel

Mer om vurdering

Oppgaven er en artikkel som skrives i grupper. Den skal være på 6000 ord og utgjør sammen med individuell muntlig eksamen vurderingsformen i emnet. Under muntlig eksamen legges det vekt på høring av pensum.

Forkunnskapskrav

Ingen

Kursmateriell

Opplyses ved semesterstart

Flere sider om emnet

Ingen

Fakta om emnet

Versjon: 1
Studiepoeng:  15.0 SP
Studienivå: Videregående emner, nivå II

Undervisning

Undervisningsspråk: Norsk

Sted: Trondheim

Fagområde(r)
  • Samfunnsvitenskapelige fag
  • Sosialantropologi
Kontaktinformasjon
Emneansvarlig/koordinator:

Ansvarlig enhet
Institutt for sosialantropologi

Eksamensinfo

  • * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
Eksamensinfo

For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"

Mer om eksamen ved NTNU