course-details-portlet

BI3067 - Akvakulturøkologi

Om emnet

Vurderingsordning

Vurderingsordning: Hjemmeeksamen
Karakter: Bestått/Ikke bestått
Termin:  Høst

Vurdering Vekting Varighet Delkarakter Hjelpemidler
Hjemmeeksamen 100/100 4 timer

Vurderingsordning

Vurderingsordning: Oppgave og skriftlig eksamen
Karakter: Bokstavkarakterer
Termin:  Vår

Vurdering Vekting Varighet Delkarakter Hjelpemidler
Muntlig eksamen 60/100
Oppgave 40/100 ALLE

Faglig innhold

Det forventes fortsatt vekst i akvakultur, både nasjonalt og internasjonalt. Betydningen av akvakultur for produksjon av mat vil trolig øke, og det vil medføre økende fokus på miljøinteraksjoner i akvakultur. I Norge og Europa vil trolig det meste av veksten skje i sjøbaserte systemer, og akvakulturproduksjon må derfor organiseres innenfor det marine økosystemet uten negative miljøeffekter. Dette kurset vil gi en forskningsbasert forståelse av utviklingstrekk i sjøbasert akvakultur, med fokus på miljømessige, teknologiske og biologiske utfordringer som må løses for å sikre en bærekraftig utvikling av akvakultursektoren.
Kurset vil behandle utfordringer ved vekst av akvakultursektoren, generell marin økologi, vanntransportmodeller, avfall fra fiskeoppdrett, genetiske interaksjoner, parasitt dynamikk knyttet til fiskeoppdrett, sykdomsspredning, introduksjon av fremmede arter, kunstig rev problematikk, kystsone planlegging og nye bærekraftige fôrråstoffer.
Hovedfokus i kurset vil være på sjøbasert akvakultur og miljøaspekter knyttet til det. Men det vil også bli behandlet skjelloppdrett, makroalgedyrking og integrert multitrofisk akvakultur (IMTA), og betydning dette har innenfor en økologisk forståelse av akvakultur.

Læringsutbytte

Kunnskaper:
Kandidatene skal forstå økologiske interaksjoner mellom sjøbasert akvakultur og det marine miljøet, inklusive forhold knyttet til akvakulturinstallasjoner, drift av sjøbasert oppdrettsanlegg, mulige genetiske interaksjoner av fiskeoppdrett, spredning av parasitter og bruk av fôrressurser. Kandidatene skal oppnå forståelse av prinsippene for framtidig bærekraftig akvakulturproduksjon, og hvilke flaskehalser som er kritisk for en slik utvikling. Han/hun skal videre kunne sette norsk akvakultur inn i en global situasjon.
Ferdigheter:
Kandidatene skal kunne beskrive prinsipper for evaluering av interaksjoner mellom miljø og akvakultur, og forstå framtidige trender i akvakultur.
Generell kompetanse:
Kandidatene skal ha god kunnskap om helhetlige løsninger for planlegging og drift av sjøbasert akvakulturanlegg. Han/hun skal forstå dynamikken i det marine økosystemet, samt læringsformer og aktiviteter.

Læringsformer og aktiviteter

Lectures: 30 hours
Study report/semester assignment:10 days
Compulsory assignments:
Approved report

Obligatoriske aktiviteter

  • Semesteroppgave

Mer om vurdering

Alle vurderingsdelene som inngår må være bestått. Det gis ikke karakter på de enkelte delene, men én samlet karakter. Ved stryk eller gjentak er det avsluttende eksamen som tas på nytt

UTF §5-6 i utfyllende regler for realfagsstudiene gjelder for gjentak av skriftlig og muntlig avsluttende eksamen i realfagsemner.

Eksamensspråk: Engelsk

Kursmateriell

oppgis ved kursstart

Flere sider om emnet

Ingen

Fakta om emnet

Versjon: 1
Studiepoeng:  7.5 SP
Studienivå: Høyere grads nivå

Undervisning

Termin nr.: 1
Undervises:  HØST 2020

Undervisningsspråk: Engelsk, Norsk

Sted: Trondheim

Fagområde(r)
  • Bioteknologi/Havbruk
  • Akvakulturteknologi
  • Akvakultur
  • Biologi
  • Bioteknologi
  • Marin biologi

Eksamensinfo

Vurderingsordning: Hjemmeeksamen

Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
Høst ORD Hjemme-eksamen 100/100

Utlevering
26.11.2020

Innlevering
26.11.2020


09:00


13:00

INSPERA
Rom Bygning Antall kandidater

Vurderingsordning: Oppgave og skriftlig eksamen

Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
Vår ORD Oppgave 40/100 ALLE
Rom Bygning Antall kandidater
Vår ORD Muntlig eksamen (1) 60/100 25.05.2021 09:00 INSPERA
Rom Bygning Antall kandidater
  • * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
  • 1) Merk at eksamensform er endret som et smittevernstiltak i den pågående koronasituasjonen. Please note that the exam form has changed as a preventive measure in the ongoing corona situation.
Eksamensinfo

For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"

Mer om eksamen ved NTNU